Weddingplanner

Bij het organiseren van een bruiloft komt veel kijken. Zeker wanneer je honderden genodigden hebt. Aan hoeveel uur organiseren moet je dan denken? Bij een bruiloft met een grote omvang zijn 200 uur regelwerk niet ongebruikelijk. Ook bij een kleinere bruiloft is het organiseren geen gemakkelijke klus. Waarom zou je een weddingplanner inhuren? De bruiloft zelf en ook de hele periode vooraf moet eigenlijk vooral een plezierige periode zijn. Wanneer jullie een grote bruiloft hebben gepland komt daar qua organisatie veel bij kijken. Dat kan als stressvol worden ervaren. Om dat te voorkomen kun je een weddingplanner inhuren.

Ook kan tijdgebrek een reden zijn om een planner in te huren. De weddingplanner kan jullie helpen met het plannen van de gehele bruiloft, maar kan ook fungeren als ceremoniemeester of alleen tips geven. Wat doet een weddingplanner allemaal? De weddingplanner adviseert en helpt jullie zoeken naar goede leveranciers voor bijvoorbeeld de catering, bloemen of decoratie. Verder maakt de weddingplanner samen met jullie een gedetailleerd draaiboek. Eigenlijk kan de bruiloftsplanner alles regelen wat met de bruiloft te maken heeft.

Weddingplanner of Ceremoniemeester
Het beroep weddingplanner dat overwaaide vanuit Amerika wordt steeds populairder in Nederland. De weddingplanner kan jullie net als een ceremoniemeester ook helpen tijdens de bruiloft zelf. Heb je geen geschikte ceremoniemeester kunnen vinden? Een weddingplanner kan dan uitkomst bieden. De taken die een weddingplanner dan als ceremoniemeester kan uitvoeren zijn bijvoorbeeld de aankondiging bij toespreken van familieleden en vrienden of het geven van aanwijzingen (bij trouwvervoer, tafelschikking), controleren of alles aanwezig is (fotograaf, ringen, huwelijksbedankjes, catering, cadeaus voor getuigen enz.). Bovendien houdt de ceremoniemeester ook het draaiboek/tijdschema in de gaten. Kortom, een ceremoniemeester moet alles in goede banen leiden tijdens de bruiloft en zorgt er voor dat jullie zorgeloos kunnen feesten! Je kan natuurlijk ook kiezen voor een combinatie. Dus dat een weddingplanner vóór de bruiloft alles regelt en dat een familielid of vriend(in) op de dag zelf ceremoniemeester is. De ceremoniemeester is in tegenstelling tot de weddingplanner vaak niet intensief betrokken bij de planning. Koppels maken meestal zelf een planning. Indien je er niet helemaal uitkomt met de planning kun je de ceremoniemeester uiteraard vragen om dit volledig te maken.

Ben je als familielid of vriend(in) van plan om ceremoniemeester te zijn tijdens de bruiloft dan moet je weten dat het een drukke taak kan zijn. Natuurlijk is het een eer, maar er komt veel verantwoordelijkheid bij kijken. Daarnaast kun je als ceremoniemeester niet te uitbundig meefeesten omdat je het aanspreekpunt bent voor de gasten en alles zoals eerder gezegd in goede banen moet leiden. Naast de weddingplanner en de ceremoniemeester heb je ook nog de wedding coördinator. Het verschil tussen een weddingplanner en een wedding coördinator is dat een wedding coördinator minder nadrukkelijk aanwezig is. Wat wil dat zeggen? Wanneer je een weddingplanner inhuurt dan is deze (bijna) overal aanwezig. Bij een wedding coördinator bepaal je veel zelf en geeft de wedding coördinator alleen tips wanneer je daar om vraagt of helpt hij of zij alleen bij bepaalde punten waar je ondersteuning nodig hebt.

Kosten Weddingplanner
Veel koppels denken dat het inhuren van een weddingplanner vooral duur is en alleen maar geld kost. Het is waar dat het inhuren geld kost, maar een huwelijksplanner geeft veel bruikbare tips die de totale kosten kunnen doen dalen. Aan het eind van de streep kan het voordeliger zijn om voor een weddingplanner te kiezen. De weddingplanner kent namelijk veel bedrijven uit het trouwwereldje en daardoor kom je door deze connecties (indien je dat wilt natuurlijk) bij de goedkopere bedrijven uit. Via het internet vind je eenvoudig enkele weddingplanners bij jullie uit de buurt. Ook in het buitenland vind je Nederlandse weddingplanners. Bijvoorbeeld in Italië of Frankrijk zijn enkele Nederlandse weddingplanners actief en kunnen je helpen bij het organiseren van een bruiloft wanneer je van plan bent om te trouwen in het buitenland. Let wel dat het om maatwerk gaat. Het is daarom lastig te bepalen wat het precies gaat kosten. Uit ervaring weten we dat een weddingplanner kostenbesparend kan werken en daarnaast wordt er veel werk uit handen genomen. Op die manier kun je relaxed toewerken naar de trouwdag.