Vragen voor een weddingplanner

Vragen voor een weddingplanner… Zitten jullie er over na te denken om een weddingplanner in te huren? Dan is het altijd handig om voor jezelf een vragenlijst op te stellen. Om je hier een beetje bij te helpen hebben wij een al een aantal vragen opgesteld.

Wat zijn de kosten voor het inhuren van een weddingplanner?

De prijzen verschillen per weddingplanner. De één vraag een procent bedrag van de totale kosten van de bruiloft en de ander vraagt een bedrag per uur. Het is dus belangrijk om te informeren naar wat het ongeveer gaat kosten of wat hij of zij vraagt voor het organiseren van jullie bruiloft.

Welke partners heeft de weddingplanner?
Een weddingplanner heeft altijd connecties en partners. Via deze partners krijgen ze vaak korting en dat scheelt dus weer voor jullie. Informeer eens naar zijn partners en vraag of er iets tussen zit waar jullie iets aan hebben.

Wat organiseert de weddingplanner allemaal?
Ook dit verschilt. Alleen ligt deze keuze helemaal in jullie handen. Willen jullie al het werk aan de trouwplanner overhandigen of willen jullie zelf ook nog iets organiseren? Een weddingplanner hoort respect te hebben voor jullie keuzes dus wanneer jullie aangeven dat jullie bepaalde dingen zelf willen organiseren dan zou dat geen probleem moeten zijn.

Houdt de weddingplanner rekening met ons budget?
Het is belangrijk dat een weddingplanner rekening houdt met jullie budget en daar niet over heen gaat. Bij iedereen verschilt het budget weer maar je kunt wel vragen aan de weddingplanner hoe hij of zij daar mee om gaat.

Offerte
Misschien kan het wel handig zijn om aan de weddingplanner te vragen of hij of zij een offerte wil maken voor jullie. Zo heb je een duidelijk overzicht van het kosten plaatje.

Een goede weddingplanner?
Je vraagt je natuurlijk af, hoe vind ik nou een goede weddingplanner ? Nou dat is vrij makkelijk. Een goede weddingplanner is namelijk aangesloten bij de Beroepsorganisatie Weddingplanner Nederland. (www.bwpn.nl) Als weddingplanners hier lid van willen worden dan moeten ze eerst een opleiding weddingplanner hebben gevolgd. Zodra de weddingplanner dit heeft gevolgd en het examen met succes heeft afgerond krijgt hij of zij een diploma. Dit diploma en het lidmaatschap bij BWN laten dus zien dat het een goede weddingplanner is.

Hoe gaat de weddingplanner om met een annulering?
Het kan natuurlijk zo zijn, alhoewel wij dat niet hopen, dat op het laatste moment een bruiloft wordt afgezegd om bepaalde redenen. Het is daarom altijd handig om bij een weddingplanner te informeren hoe hij of zij met annuleringen om gaat? Vraagt de weddingplanner dan toch nog een deel van het bedrag of niet? Zulk soort vragen zijn altijd belangrijk. Denk niet bij jezelf, ach dat overkomt mij toch niet want er kunnen altijd dingen gebeuren. Vragen kan daarom ook nooit kwaad.