Waarom een weddingplanner?

De meningen zijn verschillend over het inhuren van een weddingplanner, ja of nee. Hier een wat informatie waarom een weddingplanner wel handig is!

Stress
Bij het organiseren van een bruiloft komt veel stress kijken. Je moet veel organiseren, je moet bedrijven benaderen, je moet prijzen vergelijken, je moet gasten uitnodigen en ontvangen, bepaalde dingen moeten worden ingekocht en ga zo maar door. Dit is nog lang niet de alles wat er allemaal geregeld moet worden. Als jij als bruid of bruidegom zijnde dit allemaal zelf moet gaan organiseren en ook nog de stress van de grote dag er bij krijgt dan kan het teveel worden. Je moet stress bestendig zijn wil je dit allemaal zelf kunnen doen. Als jij met veel stress de grote dag in gaat dan kun je niet optimaal genieten. Al geef je deze organisatie uit handen dan kun jij genieten van elk moment op deze mooie dag zonder ook maar één keer na te hoeven denken over wat er nog moet gebeuren. Er is ooit eens onderzoek gedaan waar uit is gebleken dat het organiseren van een bruiloft ongeveer 200 uur in neemt.

Handige connecties
Een weddingplanner heeft altijd goede connecties. Ze hebben bepaalde partners waar ze al vaker mee hebben gewerkt en die goed zijn in wat ze doen. Zo kan een weddingplanner je altijd goed informeren over welke bedrijven of organisaties wel goed zijn en welke je niet moet nemen. Als je hier totaal geen verstand van hebt dan moet je heel lang gaan zoeken voor dat je een goede organisatie hebt gevonden die jou kan helpen. Een weddingplanner hoeft niet zo lang te zoeken en heeft de vaardigheden en kennis om de beste en misschien wel goedkoopste organisatie voor jou uit te kiezen. Het kan je veel tijd besparen maar ook veel geld.

Budget
Als jij en je partner alles zelf regelen dan kan het zo zijn dat je over je budget heen gaat. Jullie zien die ene mooie auto en moeten die gewoon hebben op jullie bruiloft. Helaas is hij wel iets over jullie budget heen. Uit eindelijk beslissen jullie toch om deze auto te nemen. Fout! Een weddingplanner informeert altijd naar het stel hun budget. Zo kan de weddingplanner hier rekening mee houden. Ook dan komen we weer terug op de partners en connecties die een weddingplanner heeft. Die ene auto die jullie zo mooi vonden hebben ze ergens anders ook maar dan veel goedkoper. Jullie staarden je blind op de auto en hebben er niet bij na gedacht nog verder te zoeken. Door middel van de connecties en partners krijgt een weddingplanner ook vaak korting. Een korting die jullie niet zouden krijgen als je jullie een bedrijf of organisatie zelf gaan benaderen.

Zelf iets organiseren
Voor een weddingplanner staat één ding in het midden. En dat is het respecteren van het stel en van de wensen van het stel. Zouden jullie toch nog iets zelf willen organiseren of kennen jullie iemand waarbij jullie iets willen kopen? Dan kun je dit gewoon overleggen met je weddingplanner. Zij zullen daar respect voor hebben en begrijpen het dat je zelf ook nog wel wat moeite wilt inbrengen in de bruiloft. Als je er voor kiest om toch nog zelf iets te organiseren en het blijkt uit eindelijk toch niet te lukken heb je altijd nog de weddingplanner achter de hand.

Kosten
De kosten van de weddingplanner verschilt. Vaak wordt er een procent getal gevraagd van de totale kosten van de bruiloft. Ook kan het zo zijn dat de weddingplanner per uur werkt. Meestal ligt deze prijs rond de 30 á 45 euro per uur. Zoals hier boven staat vermeld neemt het organiseren van een bruiloft ongeveer 200 uur in. Natuurlijk hangt het aantal uur van het organiseren ook af van het feit of jullie zelf ook nog iets willen organiseren of dat je alles uit handen geeft. Je kunt gerust aan de weddingplanner vragen wat hij of zij vraagt voor het organiseren van jullie bruiloft.