Verlovingfeest… wel of niet?
Vroeger was het veelal geen gewoonte om een verlovingsfeest te geven. Tegenwoordig kiezen ook steeds meer mensen voor een verlovingsfeest. Uiteraard brengt het wel extra kosten met zich mee. Dat is dan ook een reden dat een deel van de paren besluit om geen verlovingsfeest te organiseren. Verlovingsfeesten zijn in ieder geval weer helemaal weer in. De reden van een verlovingsfeest spreekt min of meer al voor zich. Je geeft een verlovingsfeest om duidelijk te maken dat je gaat trouwen. Je kan dit groots vieren maar je kan ook een klein feestje houden met intimi.
Organisatie verlovingsfeest
Wanneer je dit groot gaat vieren moet je uitnodigingen versturen, een zaal huren en eventueel een cateraar inhuren. Vroeger zorgden de ouders doorgaans van het toekomstige bruidspaar voor het verlovingsfeest. Dit is in de loop der jaren veranderd. Tegenwoordig wordt het verlovingsfeest door het bruidspaar zelf georganiseerd. Meestal worden de familieleden wel gevraagd om te helpen met het organiseren van het verlovingsfeest. Het is raadzaam om het feest direct na de verloving te houden, want je vrienden en familie willen jullie natuurlijk feliciteren.
Verlovingsfeest vieren
Je kan je verlovingsfeest op verschillende manieren vieren. Van klein net als normaal verjaardagsfeest of groot net als een trouwfeest. Het is ook leuk om een verrassingsfeest te geven. Je moet alleen een manier vinden om alle gasten naar een plek zien te lokken. Je kan dit doen door bijvoorbeeld de gasten uit te nodigen voor een huisfeest of je zegt dat je een tuinfeest hebt. Dit is wel een van de leukste manieren om je verloving bekend te maken. Het is ook leuk om een cocktailparty te organiseren. Je kan samen met je gasten lekkere cocktails maken, proeven en er een gezellige dag van maken!
Tips voor verlovingsfeest
Het maakt niet uit of je jouw verlovingsfeest klein- of grootschalig wilt vieren, een uitnodiging is wel handig om te versturen. Indien je niet veel geld uit wilt geven hoeft het niet een speciale kaart te worden. Met een uitnodiging is het duidelijk voor de gasten wat er van hun verwacht wordt. Als je een verrassingsfeest wilt houden moet je natuurlijk niet vermelden dat het om een verlovingsfeest gaat! Het is bovendien leuk om een speech te houden tijdens je verlovingsfeest. Het hoeft geen uitgebreide speech te worden. Je kan in de speech de gasten bedanken voor de komst en eventuele cadeautjes. Je kan ook vermelden wanneer jullie van plan zijn om te trouwen. Het verlovingsfeest is ook een uitgelezen moment om gedachten met elkaar uit te wisselen over de bruiloft. Je kan ook tips vragen aan alle gasten voor je bruiloft. De ouders kunnen ook hun gedachten over de bruiloft bespreken met jullie. Je kan ook doorgeven wie de getuigen en de bruidskinderen zijn zodat daar geen verwarring over ontstaat.
Voor- en nadelen van een verlovingsfeest
Voordelen
• Iedereen kan je gelijk feliciteren en dat kan allemaal in één avond.
• Het is natuurlijk één keer in je leven dat je gaat trouwe, het is dan leuk om een verlovingsfeest te vieren.
• Het is een voorbereiding op je bruiloft. Je kan leren van eventuele fouten die je op je verlovingsfeest maakt.
Nadelen
• Een verlovingsfeest kan indien je het uitgebreid viert veel geld kosten.
Meer voordelen dan nadelen dus! Let wel dat er normaal gesproken een tijdverschil van 6 tot 18 maanden is tussen je verloving(feest) en de bruiloft.