Band of DJ?

Band of DJ? Jullie willen graag iemand op jullie bruiloft hebben voor de muziek. Nu zitten jullie te twijfelen tussen een band of een DJ. Hier wat meer informatie dat jullie misschien kan helpen bij de beslissing.

De muziek smaak verschilt natuurlijk per persoon. Houden jullie van de muziek van een leuk bandje of toch een DJ? Wel is het goed om rekening te houden met het feit en vragen of ze bepaalde liedjes willen spelen. Maar dit kan ook met een DJ.

Het verschil tussen een band en een DJ
Het verschil tussen een band en een DJ is eigenlijk vrij duidelijk. Een band speelt natuurlijk live muziek en een DJ draait muziek. Dit heeft dus ook betrekking op jullie keus. Willen jullie live muziek of gewoon muziek dat gedraaid wordt. Ook is het zo dat een band meer ruimte in neemt. Er moeten natuurlijk instrumenten worden geplaatst en er moet genoeg ruimte zijn. Een DJ daar in tegen heeft wat minder ruimte nodig.

Welke band?
Van wat voor soort muziek houden jullie? Rock, pop of toch country? Op basis hier van kun je een band gaan zoeken. Zoeken jullie specifiek een country band dan kun je gaan zoeken naar een country band. Houden jullie eigenlijk wel van alle soorten muziek dan kun je opzoek gaan naar een allround band. Misschien kent jouw familie wel een goede band of spelen vrienden van jou in een band. Dan is het zoeken natuurlijk een stuk makkelijker. Informeer dus eens bij familie en vrienden of zij misschien een goede band kennen.

Welke DJ?
Veel mensen hebben bij een DJ het beeld van house muziek. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Jij zou bijvoorbeeld aan kunnen geven bij de DJ van wat voor soort muziek je houdt en waar je voorkeur naar uit gaat. Dan kan de DJ hier rekening mee houden en zal hij die soort muziek gaan draaien. Eigenlijk is het voor een DJ mogelijk om alle soorten muziek te draaien omdat het als een ware gewoon van een cd’tje of van een plaat wordt gedraaid. Informeer dus gewoon eens bij een DJ wat voor soort muziek hij draait en of hij ook jullie muziek wil draaien. Bij het kiezen van een DJ kun je ook gewoon voor een genre kunnen kiezen. House, hip-hop, pop en ga zo maar door.

Kosten
De kosten van een band of DJ moet je altijd overleggen met de desbetreffende band of DJ. Iedereen rekent weer een andere prijs voor een optreden. Zo kan het zo zijn dat ze een totaal prijs vragen maar kan het ook zo zijn dat de per uur een bepaald bedrag vragen. Het verschilt enorm hoeveel en waarvoor je betaald bij een band of DJ. Dit kun je dus het beste gewoon overleggen.