Oldtimer Trouwauto

Oldtimers komen ook nog altijd vaak terug op trouwfoto’s. Voor veel bruidsparen is de oldtimer dan ook het favoriete vervoersmiddel op de Grote Dag. Veel wat rond het huwelijk afspeelt blijft voor veel bruidsparen klassiek. Wit, ivoor of champagne is de kleur van de trouwjapon en de kleur van het pak van de man is veelal gedekt donker.

Waarom een oldtimer?
Een oldtimer heeft volgens echte liefhebbers meer karakter en is in tegenstelling tot vele moderne auto’s geen dertien-in-een-dozijn-auto. Daarnaast is een oldtimer als trouwauto ook sfeervoller dan een limousine of een hummer. Uiteraard blijft het een persoonlijke voorkeur, maar een oldtimer als trouwauto heeft volgens veel mensen meer charme en is voor hen romantischer dan een zuinige, luxe en comfortabele auto van tegenwoordig. Overigens, wanneer een auto meer dan 25 jaar is spreekt men van een oldtimer.

Waar let je op bij het kiezen van een oldtimer?
– Welke oldtimer(s) vinden jullie mooi
– Wat is het budget
– Hoeveel mensen willen jullie vervoeren

Voorbeelden
Vooral Rolls-Royces en Bentley’s zijn veel gebruikte en populaire oldtimers op de trouwdag. Op veel websites van verhuurders kom je deze auto’s dan ook tegen. Andere auto’s zijn ook veel gebruikt worden zijn bijvoorbeeld oude Kevers van Volkswagen, Lincoln’s, Excaliburs en zo zijn er nog tientallen andere oldtimers.

Wat kost het huren van een oldtimer?
Een logische vraag die bruidsparen zich vooraf stellen. De prijzen lopen uiteen door verschillende redenen:

– De keuze voor een auto met chauffeur of de auto zelf besturen door een vriend(in) of familielid is een belangrijke factor wanneer de uiteindelijke prijs wordt bepaald. Een chauffeur is vanzelfsprekend duurder dan wanneer een vriend(in) of familielid de auto bestuurd.

– De verzekering speelt ook een rol. Willen jullie de trouwauto zelf besturen dan komt daar een verzekering bij. Je moet er toch niet aan denken dat de auto onverzekerd in de prak wordt gereden of dat er andere schade wordt veroorzaakt. Overigens komt er bij het huren van een auto zonder chauffeur vaak automatisch een verzekering bij.

– Hoeveel auto’s willen jullie huren? Jullie kunnen er voor kiezen om één auto te huren. Sommige paren kiezen er voor om ook voor hun ouders een auto te huren.

– Eventuele bloemstukken of andere versieringen rondom of in de auto kost geld. Bij sommige verhuurders kun je de auto inclusief versiering huren.

– Het is belangrijk dat er een reserveauto beschikbaar is bij het verhuurbedrijf. Het kan gebeuren dat de auto ‘s ochtends pech krijgt. Je wilt daardoor natuurlijk niet in de stress schieten. Een back-up is daarom geen slecht idee.

– Wat is de afstand tussen de verschillende locaties? Willen jullie de oldtimer alleen voor een dagdeel huren voor de gehele dag?

En zo zijn er nog een aantal redenen waardoor de prijs enorm kan verschillen. Wanneer je een auto wilt gaan huren moet je hier onder andere rekening mee houden, want je wilt achteraf niet te maken krijgen met eventuele extra onvoorziene kosten. Overigens is het wel verstandig om altijd 10% van het totale budget te besteden voor onvoorziene kosten!