Trouwen in thema

Tegenwoordig is het erg populair om in thema te trouwen. De keuze uit thema’s is dan ook enorm groot. Wij hebben een aantal leuke voorbeelden van thema’s op een rijtje gezet.

Seizoenen
Een bekend thema voor bruiloften zijn de seizoenen. De meeste stellen trouwen in de lente en in de zomer. Maar het is ook erg leuk om je bruiloft te houden in de herfst of winter. Je kunt de seizoenen heel leuk terug laten komen in heel je huwelijk. Niet alleen qua kleuren maar ook qua muzieksoorten, gerechten en bloemsoorten. Zo kun je met het thema herfst rode en bruine tinten gebruiken. Qua bruidsjurk kun je misschien wel een andere kleur dragen. Denk hierbij aan ivoor, crème of champagne. De bruidegom zou eventueel een donkerbruin pak kunnen dragen in plaats van zwart. Ook met het seizoen winter als thema kun je leuke dingen doen. De winter staat er om bekend dat mensen het altijd graag knus maken thuis. Een knusse trouwlocatie is dan een leuk idee. Gezellig bij elkaar en de open haard aan. Een thema als winter is een perfect excuus om een prachtig spierwitte jurk aan te trekken in combinatie met een strak en mooi zwart pak.

Landen
Vinden jullie het te ver of te duur om in het buitenland te trouwen maar willen jullie het wel erg graag. Geen probleem. Haal je favoriete land gewoon hierheen. Elk land heeft weer andere eigenschappen. Deze eigenschappen kun je ook weer prima verwerken in de muziek, gerechten, muziek en locatie. De mogelijkheden zijn enorm groot als je je verdiept in het land van jullie keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk om de thema seizoenen en landen met elkaar te combineren. Elk land heeft natuurlijk zijn seizoen. Bij Spanje denk je gelijk aan de zomer. En bij Oostenrijk aan de winter.

Sprookjes
Iedere vrouw heeft vroeger als klein meisje gedroomd over een echte prinsessen bruiloft. Wil je deze droom ook echt waar maken, dan past een sprookjesthema misschien wel bij jullie. Denk hierbij aan sprookjes als Assepoester of Doornroosje en laat je hierdoor inspireren. Zo zou je dus voor een Disney bruiloft kunnen kiezen. Is dit misschien net iets té voor jullie, dan is een Romeo & Julia thema ook leuk voor jullie huwelijk. Als er gedacht wordt over een sprookjeshuwelijk dan denk je aan een romantische locatie. Bijvoorbeeld een prachtig kasteel. Een leuk detail is om een stukje romantische poëzie in de trouwuitnodiging te verwerken.

Persoonlijk
Een leuke manier om jullie bruiloft persoonlijk te maken is door elementen van jullie samen terug te laten komen. Ga weer helemaal terug in de tijd, naar jullie eerste date. Was dit misschien een picknick? Dan is het leuk om de receptie in het park te doen waar de picknick plaatsvond. Bovendien kun je de locatie aankleden met leuke foto’s van jullie zelf, van het begin van jullie relatie tot nu. Dit thema kun je leuk verwerken in de muziek. Gebruik muziek dat echt jullie liedjes zijn. Een liedje wat jullie samen vaak luisteren bijvoorbeeld. Ook kun je het verwerken in het diner. Jullie lievelingseten of jullie lievelings- toetje.

Tijdperk
Zijn jullie geïnteresseerd in huwelijksstijlen uit een andere tijd? Dan is het een leuke inspiratiebron om je eens te verdiepen in de verschillende tijdperken uit de geschiedenis. De jaren 30 (charleston), de jaren 50 (Rock ’n Roll), de jaren 60 (hippie), de jaren 70 (disco) of de jaren 80 (punk en pop). Als je voor een bepaald tijdperk kiest kun je dit leuk verwerken in de muziek en kleding.

Kleuren
Zijn jullie beide helemaal weg van één bepaalde kleur? Dan kun je dit allemaal terug laten komen in jullie bruiloft. Je kunt de uitnodigingen, bloemen, decoraties, de kleding en de bruidstaart in dezelfde kleuren doen. Wil je dat jouw gasten ook in jullie favoriete kleur komen? Stel dan een dresscode in en vermeld dit op de uitnodiging. Veel voorkomende kleurenthema’s zijn compleet witte bruiloften, zwart-witte bruiloften, rode bruiloften, rood-witte bruiloften, roze bruiloften, lime bruiloften en blauwe bruiloften. Zit jouw kleur hier niet tussen dan kun je natuurlijk altijd een andere kleur kiezen.