Trouwvervoer

Hoe ga jij je bruid ophalen? Dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door een oldtimer, sportwagen, Hummer, limousine, koets, tuktuk, huifkar of een Vespa scooter. Het komt zelfs voor dat een bruidegom een helikopter huurt om de bruid op te halen. Als je een ruim budget hebt kun je dit altijd overwegen natuurlijk. Laat je vooraf goed informeren en bekijk verschillende offertes voordat je besluit een vervoersmiddel te gebruiken.

Krap budget?
Wanneer je een krap budget hebt of wanneer je vindt dat andere dingen meer prioriteit hebben kun je ook je eigen auto als trouwauto gebruiken. Het is leuk om bloemstuk op de auto te plaatsen zodat het er als een trouwauto uitziet. De staat van de auto is wel belangrijk. Het zal er niet mooi uitzien wanneer je een oud barrel als trouwauto gebruikt. Al valt over smaak niet te twisten natuurlijk. Als een vriend of een kennis van je een mooie auto heeft kun je hem vragen of je de auto mag leven voor de bruiloft.

Trouwen met een koets
Sommige stellen kiezen voor meer romantisch trouwvervoer. Wat is er romantischer dan trouwen in een koets met grote ramen en die van binnen mooi bekleed is. Trouwen met een koets is eigenlijk alleen leuk wanneer het mooi weer is. Het is geen pretje om met regen, kou en harde wind in een koets zitten. De koets is ook alleen handig wanneer de locaties van de trouwdag dicht bij elkaar liggen. Een auto is natuurlijk een stuk sneller dan een koets. Een andere mogelijkheid is om de auto en de koets te combineren. De bruidengom haalt dan de bruid op met de koets en voor de andere bestemmingen gebruik je een auto.

Chauffeur
Als je een auto huurt kun je een familielid vragen of hij de chauffeur wil zijn voor je trouwdag. Bij sommige autoverhuurbedrijven kun je alleen een auto inclusief chauffeur huren. Dit is vaak het geval bij duurdere auto’s zoals een Rolls-Royce. Het voordeel van een chauffeur is dat je gerust een borrel kunt drinken. Bovendien loop je een minder groot risico om de auto te beschadigen.

Laatste controle
Eindelijk heb je jouw trouwvervoer gevonden en je wilt er geen omkijken meer naar hebben. Je moet er wel voor zorgen dat je de huurovereenkomst zorgvuldig doorneemt. Er zijn een aantal punten die per bedrijf verschillen. Wanneer moet je de auto terugbrengen? Hoeveel moet je per kilometer betalen die je te veel hebt gereden? Wat gebeurt er als je schade aan de auto hebt gemaakt? Ben je verzekerd voor de schade? Kijk ook bij andere bedrijven en vergelijk de prijzen. Je kunt op deze manier onderhandelen over de prijs waardoor je goedkoper uit zal komen. Je kunt eventueel een proefrit nemen om te bekijken of de auto wel lekker rijdt. Kijk ook of de trouwauto wel praktisch is. De bruid moet met de bruidsjurk natuurlijk wel zonder kleerscheuren kunnen instappen.