Een loungehoek creëren op je bruiloft

Jouw bruiloft draait in de eerste plaats om jou en je partner. Maar jullie willen natuurlijk ook familie en vrienden laten genieten van deze dag, en een loungehoek doet daarbij wonderen! Creëer een fijn plekje met banken en stoelen waarop gasten – of jullie zelf- even lekker kunnen uitrusten. Een loungehoek voor ontspanning en social talk creëer je zelf met deze tips.

Hoe begin je?

Kijk eerst even goed naar je trouwlocatie om te bepalen hoeveel ruimte je vrij kan en wil maken voor een loungehoek. En dan is het tijd om na te denken over de invulling: kies je voor een grote design bank met love seats ernaast, of heb je liever een bank zonder leuningen met een heel stel poefen eromheen? Wil je de ouderen een zitplaats gunnen of zoek je juist een loungehoek op de veranda met een vuurtje in het midden, als decor voor gitaarmomentjes en veel gelach?

Harmonie op de bruiloft

Als je hebt besloten welke functie jullie loungehoek heeft op de bruiloft, kun je gaan kijken naar passende meubels. Waarschijnlijk heeft je bruiloft al een bepaalde stijl of thema. Ja? Dan zijn je loungemeubels zo gevonden. Nee? Dan is dit een uitgelezen kans om een stijl te creëren! Bruine leren banken voor een vintage sfeertje, rotan armstoelen voor een strandlook en retro jaren ’80 als je een vrolijke hippie stijl wenst!

Binnen of buiten?

Of je nu voor een sprookjeskasteel of een strand kiest om de bruiloft te vieren, een loungehoek kan altijd. Als je in de winter trouwt is een loungehoek naast de bar met uitzicht op de dansvloer een mooie aanrader – maar je kunt de banken ook naar het terras verplaatsen en deze verwarmen met een paar goede heaters! Bang voor regen? Een loungehoek in de buitenruimte krijgt alleen maar extra sfeer wanneer deze overdekt is met een mooie tent.

Oog voor detail

Nu je loungehoek vorm krijgt is het tijd om aandacht te besteden aan de details. Want die doen ertoe! Welke bank je uiteindelijk ook kiest, je zorgt voor een mooi geheel op je bruiloft door de kleuren en accenten in je loungehoek te laten terugkomen. Versier een lage tafel met dezelfde bloemen als op de statafels; versterk kleuraccenten met kussentjes op de bank; zorg voor sfeer in de loungehoek met kaarsen of een vuurschaal. Voor je het weet is je loungehoek écht onderdeel van de bruiloft… en waarschijnlijk de plek waar de laatste feestelijke uurtjes met jullie gasten worden doorgebracht!