De financiering van je droombruiloft

Het organiseren van je bruiloft is een van de leukste dingen om je mee bezig te houden. Maanden en soms zelfs jaren voordat de grote dag aanbreekt ben je al volop aan het plannen. Bands boeken, taarten proeven, jurken passen en nog tientallen andere zaken die georganiseerd moeten worden. Maar al deze organisatie kost ook een flink spaarbedrag. Wil jij je bruiloft met een gerust hart kunnen plannen? Met deze tips regel je de financiering van je droombruiloft.

1. Sparen

De eerste stap is natuurlijk sparen. Nu kun je natuurlijk altijd wat spaargeld opzij zetten, maar er zijn ook manieren om het spaarbedrag wat sneller op te laten lopen. Zo kun je bijvoorbeeld flink besparen op de vaste lasten van gas, water en licht. Je kan online je energie vergelijken en er zo de goedkoopste aanbieder tussenuit kiezen. Dit zou je zomaar eens een paar honderd euro per jaar kunnen besparen! Wil je nog meer energie besparen? Vervang dan alle lampen in je woning voor LED verlichting. Dit bespaart je zo’n 85% ten opzichte van de oude spaarlamp. Alle kleine beetjes helpen!

2. Online aankopen

Nu zijn er veel aankopen die echt in de winkel moeten worden gedaan. De perfecte trouwjurk kun je niet zomaar online bestellen. Maar er zijn wel veel andere zaken die online niet alleen gemakkelijker, maar ook goedkoper te bestellen zijn. Zo kun je online gemakkelijk een autoverzekering vergelijken voor die geweldige trouwauto, maar kun je ook accessoires en aankleding tegen flinke kortingen bestellen. Waar de fysieke winkel maar eens in de zoveel tijd een kortingsactie heeft, zijn er op de web shops iedere dag wel kortingen te halen. Bestel dus zoveel mogelijk online.

financiering-bruiloft2

3. Vooraf inkopen

Maak vooraf afspraken over de prijs van de catering. Zowel het eten als de dranken vooraf afkopen kan je veel geld schelen. Je betaald alles vooraf en hebt dus ook achteraf geen schokkende facturen op de deurmat. Op basis van nacalculatie kun je nogal eens voor nare verrassingen komen te staan. Door de catering van te voren af te kopen weet je precies waar je aan toe bent.

4. DIY

Niets zo leuk als handgemaakte items die jouw bruiloft extra speciaal maken. Het is niet alleen leuk om te doen, maar het bespaard je ook nog eens flink in de kosten. De DIY bruiloft wordt steeds populairder en je kan tal van voorbeelden vinden om inspiratie op te doen. Zo houd je weer budget over voor andere leuke dingen.