Trouwceremonie

Er zijn veel meer mogelijkheden voor een trouwceremonie dan men denkt. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat je afhankelijk bent van de medewerking van de trouwambtenaar. Het is daarom handig om voorafgaande gesprekken te voeren met de trouwambtenaar over de mogelijkheden.

Hoe komen jullie de trouwzaal binnen?
Hoe willen jullie graag de trouwzaal binnen komen? Doen jullie dit gewoon op de traditionele manier of geven jullie er een persoonlijke tint aan? In 2009 is er een filmpje op YouTube geplaatst waarin de binnenkomst in de trouwzaal te zien is van een stel. Zij kozen niet voor de traditionele manier maar maakten er één groot feest van. Alle getuigen en bruidsmeisjes dansten op het nummer van Chris Brown – Forever. Ook de bruidegom en het bruidspaar dansten op dit nummer. Het gaf een geweldig effect en het filmpje is miljoenen keer bekeken. Sindsdien zijn er steeds meer stellen die niet op de traditionele manier binnenkomen in de trouwzaal maar op een feestelijke manier. Ze lopen niet naar binnen maar dansen. Deze binnenkomst veroorzaakt zeker weten een fantastische sfeer. Misschien is dit ook wel iets voor jullie.

Weggeven
Het traditionele beeld van een huwelijk is dat de vader zijn dochter weggeeft. Dit gebeurd nog steeds enorm vaak. Maar het is ook mogelijk om je door iemand anders weg te laten geven. Namelijk door een ander mannelijk familielid of een vriend.

Als eerste of als laatste
Willen jullie als bruidspaar zijnde het eerst binnenkomen of als laatste? Vaak zie je dat de bruidegom als eerst binnenkomt en de bruid als laatst samen met haar vader of met iemand anders die haar weg gaat geven. Deze keus ligt helemaal in jullie handen. Misschien vinden jullie het wel leuker om zelf als eerst binnen te komen.

Muziek
Bij de trouwceremonie hoort natuurlijk muziek. Muziek dat wordt afgespeeld bij de binnenkomst van de trouwzaal. Dit kunnen verschillende nummers zijn. Een nummer die jullie leuk vinden of misschien wel het nummer waar jullie voor het eerst met elkaar op dansten. Iedereen kiest weer een ander persoonlijk nummer. Neem eens een kijkje bij het andere artikel over ceremoniemuziek. Hier staat een lijst met leuke voorbeeld muziek voor de ceremonie.

Het ja-woord
Dit is natuurlijk het moment van de hele dag. Het moment waarop jij in het echt verbonden wordt met je partner. Op dit moment hebben jullie waarschijnlijk al een hele tijd gewacht en dan eindelijk is het zover. Maanden voorbereiding en hard werk voor dat ene moment. Het is dus ook de bedoeling dat je optimaal geniet van dat moment maar ook van de rest van de dag. Het is tenslotte jullie grote dag!