Organiseer een extravagante huwelijksreceptie in de buitenlucht

Een van de belangrijkste momenten op je huwelijksdag is natuurlijk wanneer jullie elkaar het ja-woord geven. En dit doe je het liefst op een locatie die voor jou de dag helemaal speciaal maakt. Tegenwoordig is het een geliefde optie om buiten te trouwen. Met een prachtig gekleurde tuin of vijver op de achtergrond, belooft niet alleen de dag spectaculair te worden, maar zullen ook de trouwfoto’s schitterend uitkomen. Een unieke dag die ook uw gasten niet snel vergeten: hoe pak je dit nu aan?

Kies de locatie

Misschien heb je al helemaal een locatie in gedachten: een grasveld met een leuk meertje, omringd door hoge bomen. Erg romantisch, maar is het ook praktisch? Is het grasveld groot genoeg om al jullie gasten onder te brengen? Kunnen de dames hun hoge hakken nog aantrekken en de heren hun gepoetste schoenen? Je zult een verhard stuk nodig hebben om op te dansen en te voorkomen dat je prachtige jurk onderaan bruin kleurt van de modder. Bovendien wil je dat iedereen kan komen, ook grootouders die slecht ter been zijn.

Weer of geen weer

Een van de dingen waar je helemaal geen invloed op hebt, is het weer. Het liefste loop je op je huwelijksdag met warme zonnestralen op je rug naar de liefde van je leven. Maar wat doe je als je toch die ongewenste druppels voelt? Of als je kiest voor een buitenbruiloft in de winter, waarbij je niet wil dat iedereen blauw kleurt van de kou? Een grote tent met romantische verlichting kan hiervoor nog weleens de oplossing zijn. Zo kan je kiezen voor een grote tent met goed meubilair en een dansvloer. En voor zomerse temperaturen in elk seizoen kun je tegen lage kosten een heater huren.

Decoratie

Voor de decoratie van een buitenbruiloft moet je vaak creatief te werk gaan. Pas je decoratie aan op de trouwlocatie. Tijdens de huwelijksvoltrekking wil je dat het licht genoeg is zodat iedereen kan zien waar ze gaan en staan. Zodra het begint te schemeren kunnen romantische (kerst)verlichting en lichtslingers een geweldige sfeer creëren. Wees voorzichtig met open vuur zoals fakkels in de natuur en houdt dit uit de buurt van bomen en bosjes.

Heb je voor een tent gekozen, drapeer dan mooie stoffen aan de zijkanten en boven de ingang, camoufleer de tentstokken met nepbloemen en -planten en strooi zand of houtsnippers voor een zomerse indruk.

Als de tent groot genoeg is, kan je hier lange tafels in plaatsen die je ook prachtig kunt versieren met mooie tafelkleden, servetten en kaarsen.

Toiletten

Waar veel gasten zijn, is veelvuldig gebruik van een toilet onvermijdelijk. Trouw je in een tuin, dan kunnen de gasten gebruikmaken van het toilet in het huis. Kies je voor een locatie waar geen gebouw binnen loopafstand is, overweeg dan om mobiele toiletten te huren. Zorg dat het pad naar de toiletten goed verlicht is, zodat de gasten niet hoeven te zoeken.

Geniet ervan

Wat het weer ook is, een buitenbruiloft staat garant voor een dag die je nooit zult vergeten. Kies een mooie locatie met een prachtige omgeving en je bent al halverwege. Zit het weer niet mee, houd dan het hoofd hoog en zoek naar oplossingen. Het druppelen van de regen op het zeil van een tent klinkt ook erg romantisch!