Huwelijksgedichten

Sommige mensen schrijven de dingen op die ze niet kunnen zeggen of moeilijk vinden om te zeggen. Een gedicht is hier een prachtig voorbeeld van. Stel je voor, jouw toekomstige man of vrouw die een prachtig gedicht voor je maakt en op jullie bruiloft voorleest voor alle gasten. Dat is een mooi geschenk. Er zijn meerdere mogelijkheden voor gedichten. Je kunt er natuurlijk zelf eentje schrijven. Maar misschien beschrijft een bestaand gedicht wel precies wat jij wilt vertellen.

Zelf gemaakt gedicht
Houd je van schrijven en heb je veel inspiratie en weet je dit op papier te zetten? Dan is het enorm leuk om zelf een gedicht te maken voor jouw geliefde. Dit kan gaan over verschillende dingen. Het huwelijk zelf, jullie kinderen, jullie liefde voor elkaar, de dag dat jullie elkaar leerden kennen of misschien wel over een bepaalde herinnering. Een zelf gemaakt gedicht is persoonlijk en origineel. Waar het over zal gaan ligt helemaal in jouw eigen handen. Jij bent natuurlijk degene met de pen of het toetsenbord in je handen.

Bestaande gedichten
Op het internet zijn tal van gedichten te vinden. Ook enorm veel huwelijksgedichten. Misschien kun je hier een keertje naar kijken en vind je wel een heel mooi gedicht dat jou aanspreekt. Een bestaand gedicht kan net zo mooi zijn als een zelf gemaakt gedicht. Het gaat om de betekenis van het gedicht en wat het voor jou of jullie betekend. Er zijn veel websites met gedichten gemaakt door echte dichters maar ook door andere mensen. Erg leuk en mooi om allemaal te lezen.

Een andere taal
Zijn jullie of is één van jullie afkomstig uit een ander land? Misschien is het dan leuk om het gedicht hierop af te stemmen. Ook hier zijn veel voorbeelden van te vinden op het internet. Een echte aanrader is een Engels gedicht. Engels is een taal waarbij sommige verhalen mooier klinken dan in het Nederlands.

Voorbeelden
Hier een aantal voorbeelden van Engelse en Nederlandse gedichten die wellicht geschikt zijn voor jullie:

Voorbeeld 1
“Geef mij je hand
Geef mij ze allebei
En zeg me dan heel even
Dat je niet kunt leven
Zonder mij.”

Voorbeeld 2
“Aan jouw vinger een ringetje
Niet zomaar een gouden dingetje
Als teken van trouw
En van mijn liefde voor jouw.”

Voorbeeld 3
“Zo lang, zo lief
Een cirkel, zo oneindig
Niet aan te ontkomen
Zo warm, zo één, zo altijd
Mijn lief.”

Voorbeeld 4
“Als je echt van iemand houdt
Iemand alles toevertrouwt
Een die echt weet wie je bent
Ook je zwakke plekken kent
Die je bij staat en je vergeeft
Een die “naast” en “in” je leeft
Dan voel je pas wat leven is
En dat liefde geven is.”

Voorbeeld 5
“From this day forward,
You shall not walk alone
My heart will be your shelter
And my arms will be your home.”

Voorbeeld 6
“You are my husband (wife)
My feet shall run because of you
My feet shall dance because of you
My heart shall beat because of you
My eyes see because of you
My mind thinks because of you
And I shall love because of you.”