Openingsdans

Bij de meeste bruiloften wordt er ook een openingsdans gehouden. Dit kan op verschillende manieren. Zijn jullie geïnteresseerd in een openingsdans? Hier een aantal leuke tips en handige informatie.

Danslessen
Steeds meer bruidsparen nemen de moeite om danslessen te volgen voor de bruiloft. Natuurlijk altijd erg handig voor degene die geen topdansers zijn. Zijn jullie danskunsten ook niet van je en het en willen jullie ook danslessen? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Ga eens bij jullie in de buurt kijken naar dansscholen die openingsdansen kunnen leren aan jullie.

Het is niet alleen een leuke bezigheid maar ook nog eens heel gezellig en goed voor je gezondheid. Veel mensen denken dat een openingsdans tegenwoordig ouderwets is. Dit is echt niet het geval. Verras je familie en vrienden met een spetterende dans.

Muziek
Dansen kun je op verschillende soorten muziek. Een openingsdans wordt meestal op een wat langzamere muziek gedaan. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Bij een snelle dans hoort natuurlijk een wat snellere muziek. De muziek hangt dus helemaal van het soort dans af. Wel willen wij jullie een aantal aanraad nummers geven. Zie hier onder een lijst met mooie muziek voor de openings- of slot dans:

– Jack Johnson – Better together
– Michael Bubble – Everything
– Do – Angel by my side
– Racoon – Love you more
– Do – Heaven
– U2 – beautiful day
– Robbie Williams – Angels
– Aerosmith – I dont wanna miss a thing
– Mariah Carey – Yours
– Bryan Adams – Everything I do
– Guus Meeuwis – Ik ook van jou
– Westlife – Flying without wings
– Dirty Dancing – I’ve had the time of my life
– Frank Sinatra – Come fly with me
– Jamie cullum – Everlasting love

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van liedjes die je kunt gebruiken. Vaak wordt er voor een nummer gekozen waar het bruidspaar iets speciaals mee heeft. Hebben jullie die niet, misschien past één van deze liedjes dan wel bij jullie.

Wat voor dans?
Om jullie inspiratie te geven voor het soort openingsdans hier een aantal leuke filmpjes van een openingsdans.

 

Is dit iets te lastig of te strak voor jullie? Doe dan jullie openingsdans op een grappige manier. Hier uit zal blijken dat een openingsdans helemaal niet langzaam en “saai” hoeft te zijn!