Trouwen in de herfst

Is een zomerse strandbruiloft helemaal niets voor jou, maar word jij vrolijker van de prachtige kleuren van de frisse herfst? Een herfstbruiloft kan ongelooflijk indrukwekkend zijn. De kleuren van het gevallen blad, de frisse buitenlucht en het sfeervolle, met kaarsen verlichte donker. Trouwen in de herfst betekent ook helemaal niet dat de bruiloft per se binnen plaats moet vinden. Ook in de herfst zijn er voldoende prachtige buitenlocaties beschikbaar waar je een mooie bruiloft kunt hebben.

Een herfstige buitenbruiloft

Heb je een prachtige locatie op het oog maar weet je niet zeker of het weer mee zal zitten? Maak je geen zorgen! Ook in de herfst kan je bruiloft gewoon buiten gehouden en gevierd worden. Met terrasverwarmers rondom de tafels en fleece dekens op de stoelen kom je al een heel eind. Niet alleen kun je op deze manier verwarmd genieten van de frisse buitenlucht, het brengt ook meteen een aangename, huiselijke sfeer met zich mee. Kleed de omgeving sfeervol aan met kaarsjes, sfeerverlichting en eventueel zelfs een aantal kleine vuurtjes. Net zo mooi of misschien nog wel mooier dan die zomerbruiloft op het strand!

Een passende stijl en jurk

Nu kun je in de zomer natuurlijk zonder problemen met je sweetheart neckline naar het altaar lopen, maar op een frisse herfstdag wordt dit al snel wat minder aangenaam. Heeft de jurk van je dromen geen mouwen? Denk dan aan een mooie witte zijden sjaal of een passend jasje of vestje. Het doet geen afbreuk aan de uitstraling van de jurk en voorkomt toch de koude rillingen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de stijl of het thema van de bruiloft. Zoek iets passends bij de herfstkleuren en laat de prachtige kleuren van alle gevallen bladeren ook vooral terugkomen in decoratie en accessoires. Zo past je bruiloft helemaal binnen de herfstige omgeving.

Accessoires en boeketten

Nu is een bruidsjurk alleen maar het begin, ook je accessoires moeten bij de herfstige kleuren passen. Doe vooraf wat inspiratie op en bekijk bijvoorbeeld het assortiment diamantjuwelen van BAUNAT om een sieraad te vinden dat niet alleen bij je jurk, maar ook bij de herfstige omgeving past. Denk bijvoorbeeld aan de gouden hangers van baunat.com, of andere koper- en goudkleurige accessoires. Ook je bruidsboeket moet natuurlijk in stijl vallen met de rest van de accessoires. Kijk even goed welke bloemen er beschikbaar zijn in het herfstseizoen en stem alle kleuren zorgvuldig op elkaar af.