Minder bruiloft stress: 4 tips

Hoewel de bruiloft natuurlijk een ontzettend unieke en leuke aangelegenheid is, kan het ook zomaar eens her en der wat stress opleveren. Na alle organisatie is er natuurlijk nog steeds van alles over na te denken, en de ‘wat als’ factor speelt altijd een rol. En stress voor de bruiloft is natuurlijk voor niemand leuk: juist van deze dag moet je optimaal kunnen genieten. Met deze handige tips zorg je dan ook dat de stress voor de bruiloft een stuk minder wordt.

1.) Even mediteren

Mocht je al bekend zijn met meditatie dan is dat natuurlijk ontzettend handig; maar ook wanneer je er wat minder mee bekend bent is dit het ideale moment om eraan te beginnen. In de weken tot wel maanden voor je bruiloft kun je jezelf namelijk flink wat stress besparen door je te verdiepen in verschillende meditatietechnieken. Schakel eventueel de hulp in van een handige app of een begeleide meditatie; zo maak je het jezelf een stukje makkelijker en creëer je precies de rust die je nodig hebt.

2.) Natuurlijke oliën

Er zijn allerlei natuurlijke oliën beschikbaar die je kunnen helpen om wat meer tot rust te komen. Een paar druppeltjes onder de tong of in een glas water kunnen ervoor zorgen dat je meer innerlijke rust voelt, minder stress ervaart en makkelijker kunt ontspannen. Denk aan oliën van natuurlijke producten zoals eik, noten of cannabis. Je kunt hier wat meer informatie vinden over het gebruik van bijvoorbeeld CBD olie.

3.) Delegeren en uitbesteden

Om ervoor te zorgen dat jij optimaal van je dag kunt genieten zonder al die extra stress, kun je alle taken en rollen van te voren het beste uitbesteden. Er zijn gegarandeerd genoeg mensen die jou willen ondersteunen om je bruiloft perfect te maken; en maak hier dan ook gewoon gebruik van! Het enige wat jij op je bruiloft hoeft te doen is delegeren – en zelfs dat zou je nog aan iemand anders over kunnen laten. Doet iedereen zijn ding, en kun jij gewoon lekker genieten.

4.) Plannen en organiseren

Ook wanneer je taken verdeeld kan het zomaar zijn dat zowel jou als je vrienden in de stress schieten. Dit heeft vaak met een slechte organisatie of minder strakke planning te maken. Zorg dus dat alle afspraken duidelijk zijn, dat alles eventueel op papier staat, en dat je overal ruim op tijd aan begint: ook de bruiloft zelf dus! Mocht er dan onverhoopt toch iets misgaan, dan heb je in ieder geval de tijd om naar een oplossing te zoeken.