Make-up van de bruid

Op de grote dag moet de bruid er natuurlijk oogverblindend uit zien. Dit kan door middel van de jurk, het kapsel maar ook door de make-up. Maar waar moet je nou precies allemaal aan denken als het gaat om make-up?

Wat voor soort make-up gebruiken?

Welke make-up er gebruikt wordt hangt natuurlijk helemaal van de bruid af. Zij moet zich er goed bij voelen en zij moet het mooi vinden. De ene bruid wil dan ook meer make-up gebruiken en de ander minder. Wel zullen wij jullie hier een aantal tips geven als het gaat om make-up van de bruid. Er zijn namelijk een aantal dingen belangrijk.

Lippen
Als je iets op je lippen doet dan is het de bedoeling dat ze niet teveel opvallen. Als je lippenstift op wilt doen is het belangrijk dat je één of twee tinten donkerder neemt dan je eigen lip kleur. Niet iedereen houdt van lippenstift en zo kan het dus zijn dat jij je voorkeur geeft aan lipgloss. Dit kun je ook gebruiken maar ook dan moet je er rekening mee houden dat je lippen niet te veel op moeten vallen. Ga dus geen lipgloss gebruiken waar allerlei glitters of dergelijke in zitten.

Lippenstift of lipgloss zijn wel producten die snel vervagen of weg gaan. Dit zul je dus meerdere keren op de dag moeten blijven bijwerken. Neem de lipgloss of lippenstift die je wilt gebruiken dus mee naar de locatie(s).

Ogen
Het is mooi als de ogen er wel echt uitspringen. Dit is dan ook het belangrijkste onderdeel van alles. Je begint met een primer voordat je je echt gaat opmaken. Een goede primer zorgt ervoor dat de make-up langer blijft zitten en de kleuren van de oogschaduw naar voren komen. Doordat deze kleuren zo naar voren komen is het belangrijk dat je zachte kleuren gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld roze. Donkere kleuren zullen zorgen voor een boze blik en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Verder wordt er bij make-up voor de ogen vaak gebruik gemaakt van mascara en oogpotlood. Heb je een visagist(e) ingehuurd voor de make-up? Dan kunnen zij jou tot in de puntjes informeren en tips geven over de make-up. Ook wordt er vaak een proefsessie gehouden waarmee je kunt bekijken wat nou precies bij jou past.

Blush
Blush is een rouge in een poedervorm. Deze geeft een kleurtje aan je wangen, je jukbeenderen en andere plaatsen op je gezicht die je een kleurtje wilt geven. Wat erg belangrijk is bij het gebruik van blush is dat ze je wangen niet teveel moeten opvallen. Teveel blush kan er onnatuurlijk uit gaan zien. Welke kleur blush je moet gebruiken verschilt per persoon. Meestal is het een roze kleur die twee tinten donkerder is dan je eigen huidskleur. Een handige tip om er achter te komen welke kleur blush je moet gebruiken is het volgende. Zuig je gezicht ‘naar binnen’ of knijp in je wangen. De kleur die je wangen dan krijgen is een goede kleur voor een blusher. Een andere tip is de kleur die je lippen hebben zonder dat er iets op zit. Die klur is vaak ook perfect voor een blusher.

Belangrijk
Het is heel belangrijk dat je waterproof make-up gebruikt. Wanneer je een traantje weg pinkt is het natuurlijk niet de bedoeling dat je mascara tot op je kin zit. Wel is het handig om een aantal dingen van je make-up mee te nemen naar de locatie zodat je dit altijd zelf even bij kunt werken.