Keuze van een trouwjurk

De keuze van een trouwjurk is een belangrijk onderdeel van een bruiloft. Je staat de hele dag in de belangstelling en je wil er uitstekend uitzien.

Het is dan ook raadzaam om ruim op tijd verschillende winkels en eventueel modeshows te bezoeken. Je kan ook op het internet gaan snuffelen, want ook daar vind je de nieuwste collecties trouwjurken. Verschillende merken laten hun nieuwste collecties al op internet zien voordat ze uitkomen. Zorg er voor dat je niet de eerste de beste jurk gaat kopen maar probeer een aantal jurken te passen. Neem bij voorkeur iemand mee die modekennis heeft.

Trouwjurk keuze
Op dit moment zijn ruches, driedimensionele applicaties en bloemen populair. Je kan natuurlijk ook voor heel wat anders kiezen. Nog steeds kiezen de meeste bruiden er voor om in een witte jurk te trouwen. De bruidsmodezaken hebben veel ervaring, dus twijfel niet als je een vraag hebt. Het figuur van de bruid speelt ook een belangrijke rol bij de jurk die ze kiest. De jurk wordt in de meeste gevallen op maat gemaakt zodat deze perfect zal zitten op de trouwdag.

Tips

Bruidlingerie
De lingerie moet passen bij je trouwjurk, maar deze moet natuurlijk ook lekker zitten. Je moet je lingerie en je jurk tenslotte de hele dag aanhouden. Vergeet niet de kousenband.

Bruidschoenen
Net als de lingerie moeten de schoenen passen bij je trouwjurk. Je weet dat alle schoenen meestal ingelopen moeten worden, zorg er dan ook voor dat je dit ook doet met de schoenen die je gaat dragen op je bruiloft. Dit kan je pijnlijke voeten besparen. Je kan ook er voor kiezen om nog een extra paar schoenen mee te nemen om af en toe te wisselen.

Sieraden
Wanneer je sieraden kiest is het, het mooiste dat deze bij de trouwjurk passen. We raden je dan ook aan om de bruidssieraden samen met de jurk te passen voor je trouwdag.

Trends
Net als vroeger zijn strikken, tullen, bruidssluier en de sleep allemaal weer in de mode.

Tweedehands bruidsjurk kopen of een bruidsjurk huren.
Je kiest meestal niet vrijwillig voor een tweedehands bruidsjurk. Door te kiezen voor een tweedehands trouwjurk bespaar je geld. Je kan met het bespaarde geld bijvoorbeeld een DJ of een band huren. Een tweedehands jurk is meestal wel in goede staat omdat deze meestal maar één keer is gedragen. Je zal alleen meer moeite moeten doen om een geschikte bruidsjurk te vinden. Je moet veel geduld hebben en langs verschillende winkels gaan. Je kan ook op internet zoeken want er zijn verschillende websites waar ze tweedehands bruidsjurken aanbieden. We raden je aan om de jurken te controleren op kwaliteit. Als je een tweedehands trouwjurk koopt kunnen er ook vlekken op zitten. Laat je hierdoor niet afschrikken als je de jurk mooi vindt. Je kan de meeste vlekken er wel uit krijgen door de jurk naar de stomerij te brengen.

Touwjurk kopen
Een medewerker van een bruidswinkel kan natuurlijk proberen om een duurdere jurk te verkopen. Je moet sterk in je schoenen blijven staan en je aan je budget houden. Vermeld eventueel het budget en vertel dat je daar niet overheen gaat. Om er voor te zorgen dat je de bruidsjurk op tijd krijgt kun je zeggen dat je bruiloft een week eerder is dan de werkelijke datum. Zo heb je de jurk ruim op tijd en hoef je je daar geen zorgen over te maken. Koop ook gelijk je lingerie bij de winkel waar je jouw bruidsjurk koopt. Dan kun je direct zien of het lekker zit.