Thema bruiloft: waar moet je op letten?

Jij wilt graag trouwen in een bepaald thema. Misschien heb je gekozen voor een landelijke bruiloft of ga je juist voor een vintage stijl. Je kunt ook gaan voor een bepaalde kleur of een bepaalde cultuur (denk aan een Chinese bruiloft). Welk thema je ook kiest, er zijn altijd bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden in je planning. Hier moet je sowieso goed op letten!

 

1.) De kleding van de bruid

De kleding van de bruid moet natuurlijk goed passen bij het thema. Maar het vinden van trouwjurken in bepaalde stijlen kan lastig zijn. Begin met zoeken bij een aanbieder die heel veel trouwjurken in verschillende stijlen heeft. Daar kun je inspiratie opdoen. Een goede (web)shop geeft je ook uitgebreid advies over welke jurk goed zou passen bij jouw figuur, huidskleur en lengte. Als je aangeeft welk thema je graag wilt gebruiken op je bruiloft krijg je er goed passend advies bij.

2.) De kleding van de bruidegom

Natuurlijk moet de kleding van de bruidegom ook goed in het thema passen. Het moet bovendien ook passen bij de trouwjurk. Een witte jurk met zwart pak is wel heel erg standaard en is misschien ook niet helemaal wat past bij je thema. Denk dus ook ‘out of the box’. Wie weet blijkt het trouwpak van de bruidegom wel het mooist te zijn in een bepaalde matchende kleur. Of ga je liever voor een andere stijl of snit omdat dat beter past bij het thema.

3.) Wat vraag je de gasten?

Als je trouwt in een bepaald thema, is het soms het mooist als ook de gasten daar goed in passen. Je moet wel van tevoren bedenken wat je wel of niet van je gasten kunt verwachten. Je kunt bijvoorbeeld wel vragen of gasten een accessoire in een bepaalde kleur willen dragen, maar je kunt niet eisen dat ze een volledige outfit aanpassen aan jouw stijl. Wat je wel kunt doen is vragen of ze kleuren kiezen die goed passen bij jouw hoofdkleur, om te voorkomen dat je last krijgt van vloekende kleuren. Het is heel vervelend als jij als thema ‘roze’ hebt gekozen en je schoonmoeder komt met een knaloranje jurk op alle foto’s. Maar je kunt niet verwachten dat elke gast een heel nieuwe outfit koopt in jouw kleur, dus wees wel redelijk met je verzoek.

4.) Het kiezen van een thema

Soms is een bepaald thema gewoon niet zo’n slimme keus. Het thema kan bepaalde mensen kwetsen of beledigen, wat best lastig kan zijn. Je moet je dus van tevoren afvragen welk thema je mooi vindt en of je daarmee anderen zou kunnen kwetsen. Natuurlijk staan jullie als bruidspaar in het middelpunt en je hoeft echt niet met iedereen rekening te houden. Maar het is wel belangrijk dat niet alleen jullie, maar ook je belangrijkste gasten zich goed voelen bij het thema.

5.) De hele dag?

Trouw je in een mooie boerderij en kies je voor een landelijk thema? Dan zul je het thema waarschijnlijk de hele dag willen houden. Maar als je meerdere locaties hebt, wordt dat lastiger. Soms kan het handig zijn om alleen op een bepaalde locatie jouw stijl toe te passen. Bijvoorbeeld als je trouwceremonie in een kerk is terwijl je feest in een cafe is. Let er dus op dat verschillende locaties soms ook vragen om een ander thema.

Een thema bruiloft kan heel erg mooi zijn. Vaak geeft het bijzondere beelden en mooie foto’s. Het is dus niet zo gek dat veel bruidsparen kiezen voor een bepaald thema. Maar er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Als je daar van tevoren goed over nadenkt, weet je zeker dat het thema dat je kiest ook echt een succes zal worden. En heb je een weddingplanner, dan zal die voor al deze dingen zorgen op de mooiste dag van je leven!