3 tips tegen zweten op je bruiloft

Je bruiloft is natuurlijk één van die speciale dagen waar zweetplekken absoluut niet welkom zijn. Toch kan de drukte van de dag er natuurlijk voor zorgen dat je regelmatig zweet. Maar hoe kun je het zweten op je bruiloft nu zoveel mogelijk voorkomen, of er in ieder geval voor zorgen dat het minder opvalt? Met deze tips breng jij je hele bruiloft fris en fruitig door!

Draag bamboekleding

Een ondershirt van bamboestof zorgt ervoor dat je de hele dag lekker fris ruikt en jezelf net zo fris voelt. Bamboestof heeft namelijk de unieke eigenschap om vocht los te laten, en perfect te ventileren. Zo is het lekker warm in de winter, en juist fris in de zomer. Heb je het dus ongelooflijk warm tijdens je bruiloft, dan zorgt je bamboeshirt ervoor dat je jezelf fris blijft voelen; hoe warm het ook is. Bamboekleding komt er in alle vormen en maten. Draag bijvoorbeeld bamboesokken om zweetvoeten te voorkomen, een bamboeshirt om de zweetvlekken (en geur!) tegen te gaan en eventueel zelfs een bamboe boxershort om jezelf lekker op je gemak te voelen. Je kan de bamboekleding gewoon online uitzoeken en bestellen.

Zweetvoeten voorkomen

Heb je minder last van lichaamszweet maar loop je altijd met zweetvoeten rond? Nu kun je natuurlijk vijf paar sokken meenemen en je schoenen meerdere malen per dag vervangen, maar dat wordt op je bruiloft wel erg lastig. Gelukkig zijn er ook meerdere manieren om zweetvoeten te voorkomen. Draag om te beginnen dus bamboesokken, en help je voeten een handje door ze voor je grote dag wat in te smeren met talgpoeder. Dit talgpoeder neemt het vocht van je voeten op en zorgt ervoor dat ze droog blijven; en dat voorkomt nare geurtjes.

Verlaag de weerstand

Geurtjes blijven makkelijker hangen wanneer de huid veel weerstand ervaart. Heb je verschillende lagen kleding aan die allemaal onder je oksel drukken, dan zal de huid eerder geïrriteerd raken en zal het zweet ook sneller opgenomen worden in het stof. Probeer de ‘meest zwetende’ delen van je lichaam dus zoveel mogelijk vrij te houden. Ook het wegscheren van eventuele haartjes kan hierbij helpen. Zweet je bijvoorbeeld flink onder je oksels? Dan blijft dit zweet al snel in de okselharen hangen; en dat zorgt vaak voor een onaangename geur. Door op de dag zelf (eenmalig) de okselharen weg te scheren, geef je het zweet minder mogelijkheden om te blijven hangen.