Kastelen en landgoederen Gelderland

Willen jullie graag in een kasteel of op een landgoed trouwen in de provincie Gelderland? Hier een overzicht met een aantal leuke locaties.

Landgoed De Salentein
Landgoed De Salentein is gelegen in het Gelderse Nijkerk. Het beschikt over drie locaties namelijk Huis de Salentein, de Dorsmolen en de Lindezaal. Landgoed de Salentein is een monumentaal pand dat sinds het voorjaar van 2010 is opengesteld voor het sluiten en vieren van huwelijken. Huis de Salentein en de Dorsmolen zijn naast elkaar gelegen. De Lindezaal ligt vlakbij de A28. Willen jullie een echt sprookjeshuwelijk op een sprookjeslocatie? Dan zou dit de juiste locatie zijn voor jullie. Door middel van de uitstraling van Huis de Salentein geeft het een zeer intieme sfeer. Het is dan ook zeker de moeite waard om gewoon een keertje op deze locatie te gaan kijken.

Landgoed Avegoor / Hotel of Modern Art
Landgoed Avegoor is gelegen in Ellecom aan de rand van de Veluwe. Ooit was Landgoed Avegoor het verblijf van vorsten en vorstinnen. In overleg zijn er verschillende mogelijkheden rondom het diner en dergelijke. Het landgoed beschikt over drie restaurants met verschillende sfeervolle ingerichte zalen.

Kasteel De Vanenburg
Kasteel De Vanenburg is gelegen in Putten. Het kasteel beschikt over een landgoed van 55 hectare. Door de sfeervolle zalen en ruimtes en natuurlijk de kasteeltuinen biedt het verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan een bur gerlijk huwelijk, een kerkelijke inzegening, een receptie, een diner, een fotosessie, een bruidssuite etc. Door de mooie en bijzondere omgeving van Gelderland en dus ook van Putten biedt deze locatie een mogelijkheid tot mooie trouwfoto’s. Bovendien biedt de locatie ruimte aan maximaal 300 gasten.

Kasteel Doornenburg
Kasteel Doornenburg is gelegen in Doornenburg. Met deze locatie als trouwlocatie trouwen jullie zeker in stijl. Dit door de sfeer van romantiek en de oude stijl. Jullie kunnen elkaar het ja-woord geven in het kasteel zelf maar ook op de ruime binnenplaats. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de kapel voor de kerkelijke inzegening. In de kapel is ruimte voor maximaal 50 personen. Zowel een burgerlijk als een kerkelijke huwelijksvoltrekking is mogelijk.

Landgoed Huis De Voorst
Landgoed Huis de Voorst is gelegen in Eefde. Een groot voordeel aan deze locatie is dat alles onder één dak zit. De huwelijksvoltrekking, kerkelijke inzegening, receptie, diner en het feest. Huis De Voorst beschikt over verschillende sfeervolle zalen. De Koningskamer, de Gravinnenkamer, de Henry Purcellzaal en de Gobelinzaal. Doordat Huis De Voorst zo’n sfeervolle uitstraling heeft is deze locatie ook perfect voor een huwelijk dat plaats vind in de winter of tijdens de kerstdagen. Met een beetje sneeuw is deze locatie zo omgetoverd tot een echt sprookjeslocatie.

Overige
– Baron van Ashford Orangerie in Eefde – Parc Spelderholt in Beekbergen
– Villa Klein Heumen in Nijmegen
– Koetshuis Slangenburg in Doetinchem
– Landgoed Groenhoven in Bruchem
– Kasteel Vorden in Vorden
– Landgoed Rhederoord in De Steeg
– Landgoed Hotel, Restaurant & Organjerie Groot Warnsborn in Arnhem
– Huize Scherpenzeel in Scherpenzeel
– Kasteel Wijenburg in Echteld
– Slot Loevestein in Poederoijen
– Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden
– Slot Doddendael in Ewijk
– Kasteel De Schaffelaar in Barneveld
– Kasteel Engelenburg in Brummen
– Landgoed de Duckenburg in Nijmegen
– Kasteel Middachten in De Steeg
– Landgoed Schovenhorst in Putten
– Kasteel Hoekelum in Bennekom
– Landgoed Heerlijkheid Loenen in Loenen
– Paleis het Loo in Apeldoorn