Trouwen in Friesland

Jullie zijn van plan om te gaan trouwen in Friesland. Het eerste waar je dan aan denkt is de locatie. Er is zijn veel verschillende mogelijkheden aan locaties om te trouwen in Friesland. Hier een overzicht met een aantal leuke trouwlocaties in Friesland.

Kasteel of landgoed
Landgoed Stania State is een prachtig landgoed gelegen in Oenkerk. Deze trouwlocatie staat ook tussen het artikel ‘Bijzondere Trouwlocaties’. Dat zegt dus genoeg. De ligging in het prachtige park is een mooie omgeving. Een andere mooie locatie is Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. De mooie omgeving maakt deze locatie zo uniek. Het brengt een romantische sfeer met zich mee. Het landgoed kan maximaal 300 gasten ontvangen. Zijn jullie dus van plan om grootst te trouwen dan is dit de perfecte locatie voor al jullie gasten.
Willen jullie een mooie locatie met een nog mooiere omgeving? Dan is Epema State in het Friese Ysbrechtum een perfecte locatie. De omgeving is één en al groen. Ook heeft het Epema State zijn historische kenmerken nog, wat zorgt voor een bijzondere sfeer. Het huwelijk zal worden voltrokken in een van de royale kamers genaamd ‘It Sael’.

Restaurants of hotels
In het hartje van Leeuwarden bevind zich het Sems. Dit is een mooi restaurant. Het is mogelijk om het diner, de receptie of het huwelijksfeest daar te vieren. Geniet samen met al jullie vrienden en familie van deze intieme locatie. In het mooie Heerenveen bevind zich het Fletcher hotel-restaurant Heidehof. Het hotel beschikt over een gezellige bar en verschillende sfeervolle zalen. Er is ruimte voor maximaal 250 personen. Een andere mooie locatie is Hampshire Classic Landhotel Legemeer. Dit is gelegen in Legemeer. Dit hotel is omgeven door de mooie vegelinboschen en weilanden. Het hotel heeft prachtige kamers en bruidssuites. In overleg zijn er verschillende mogelijkheden.

Partyschepen
Vinden jullie trouwen op het water veel leuker dan op een andere locatie? Dan kun je kiezen voor een partyschip. In het plaatsje Sandfirden is een prachtig oud kerkje aan het water gelegen waarin het huwelijk kan worden voltrokken. Daarna kan het echtpaar samen met alle vrienden en familie op het schip stappen. Het schip kan dan ook als vervoersmiddel worden gebruikt en jullie naar de feestlocatie brengen. Voor zover dat te bereiken is met het schip natuurlijk. Het schip De Klassieke Rederij heeft ruimte voor maximaal 35 personen.

Klipper Isis in Harlingen heeft ook beschikking tot een partyschip. Het idee achter het partyschip is bij alle partyschepen hetzelfde. Iets wat een nadeel kan zijn aan een partyschip is dat er niet altijd even veel mensen op kunnen. Maar misschien houden jullie het wel klein en is het juist heel leuk om het te vieren op een partyschip!