Kastelen en landgoederen Zuid-Holland

Willen jullie graag in een kasteel of op een landgoed trouwen in de provincie Zuid-Holland? Hier een overzicht met een aantal leuke locaties.

Landgoed te Werve
Landgoed te Werve is gelegen in Rijswijk. Ondanks dat het druk gelegen is, is het een rustige locatie. Dit komt door de 29 hectare natuurpark waar de locatie over beschikt. Via een lange oprijlaan is het monumentale landhuis te bereiken. Ook beschikt de locatie over een groot terras, een 175 jaar oude eik, een monumentale duiventoren uit 1539 en een grote vijver. De huwelijksceremonies worden gehouden buiten bij de duiventoren en binnen in de Tuinzaal. De Tuinzaal is niet de enige zaal waar deze locatie over beschikt. Namelijk ook nog:

– De Vijverzaal
– De Schouwzaal
– De Heerenkamer
– Een lounge
– De Parkzaal
– De Fonteinzaal
– Jonkheer Geverszaal
– Floris van de Wervezaal
– Baron van Pallardzaal
– Laboucherèzaal
– Ruychrokzaal

De locatie biedt ruimte aan maximaal 250 personen.

Kasteel Oud-Poelgeest
Kasteel Oud-Poelgeest is gelegen in Oegstgeest. Dit is gelegen op vijf minuten afstand van Leiden. Deze locatie beschikt over een restaurant, de Drakenzaal en de Zuidzaal. Het interieur van het kasteel is voornamelijk romantisch en klassiek. Dit geeft een bijzondere sfeer aan het geheel. Behalve binnen trouwen is het ook mogelijk om buiten aan het water te trouwen. Ook beschikt Kasteel Oud-Poelgeest over en kapel en een Koetshuis. De locatie biedt de mogelijkheid tot maximaal 150 personen.

Landgoed Voorlinden
Landgoed Voorlinden is gelegen in Wassenaar. Het landgoed beschikt over 40 hectare natuurpark. De locatie is zowel geschikt voor kleinere als voor grotere gezelschappen. Zo heeft de locatie de mogelijkheid voor maximaal 500 personen. Het huwelijk zal worden voltrokken in de Johnstonzaal. Buiten deze zaal beschikt Voorlinden ook over de volgende zalen:

– Schouwzaal
– Wintertuin
– Salon
– Centrale Hal
– Clingendael
– Blankenburg
– Haesebroek
– Heerenkamer
– Hoochduyn
– Backershagen

Deze locatie is het zeker de moeite waard om een keertje te bekijk en je te laten inspireren door de bijzondere sfeer die er hangt.

Kasteel de Wittenburg
Kasteel de Wittenburg is ook gelegen in Wassenaar. Kasteel de Wittenburg is een officiële trouwlocatie van de gemeente Wassenaar. In combinatie met de trouwplechtigheid kan er een receptie, een feestavond, een diner en een overnachting voor jullie worden verzorgt. De omgeving van deze locatie is voornamelijk veel groen en water. Bovendien beschikt Kasteel de Wittenburg over verschillende zalen, namelijk:

– een Franse Salon
– een Grote Lounge
– een Serre
– een bibliotheekzaal
– Oranje Nassau zaal
– Statendamzaal

Overig:
– Brasserie Kasteel Spangen in Rotterdam
– Het Witte Huis in Pijnacker
– Kasteel Keukenhof in Lisse
– Het Koetshuis in Rotterdam
– Kasteel Oud-Wassenaar in Wassenaar
– Het Heerenhuys in Rotterdam
– Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten
– Paviljoen De Witte in Scheveningen
– De Lindenhof in Delft
– Landgoed Tespelduyn in Noordwijkerhout
– Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat
– Landhuis de Oliphant in Rotterdam
– Fort Wierickerschans in Ridderkerk
– Buitengoed Hagenhorst in Wassenaar
– Hof van Heden in Oud Ade
– Wierickehuis in Nieuwerbrug
– Huize Swaensteyn in Voorburg
– Het Kasteel van Rhoon in Rhoon
– Huys Dever in Lisse