Partyschepen

Gaat jullie voorkeur uit naar trouwen op het water? Dit is uiteraard mogelijk! Trouw niet op een locatie, maar op een coƶrdinaat. Maar wat houdt zo’n partyschip nou precies in? Hieronder de benodigde informatie voor als jullie willen trouwen op een partyschip.

Wat is een partyschip?
Een partyschip is een schip waar iets op gevierd kan worden. Denk hierbij aan een bedrijfsuitje, een huwelijk, een studentenfeest of misschien wel een vrijgezellenfeest. De mogelijkheden voor een partyschip zijn zeer breed maar verschillen wel van elkaar. Iedere organisatie die een partyschip aanbiedt heeft weer andere mogelijkheden. Hebben jullie al een bepaalde organisatie voor het partyschip in gedachten? Vraag dan eens aan hun om meer informatie over de mogelijkheden en dergelijke.

Hoeveel gasten kunnen er op zo’n schip?
Het aantal gasten op zo’n partyschip loopt erg uiteen. Dit heeft te maken voor welk schip je kiest. De ene organisatie heeft een kleiner partyschip dan het andere waardoor er dus meer of minder personen op kunnen. Bij de meeste partyschepen ligt het maximum aantal gasten rond de 250. Ook hier geldt dat jullie het beste contact op kunnen nemen met de desbetreffende organisatie. Ze beschikken allemaal over verschillende soorten en grootte schepen.

Hoe vind je zo’n partyschip of zo’n organisatie?
Zoals iedereen wel weet kun je (bijna) alles vinden op het internet. Ga dus eens op het internet zoeken naar bepaalde partyschepen of organisaties die hier over beschikken. Het handigst is om op partyschepen te zoeken en de plaats of regio waar jullie in willen trouwen erbij in te vullen. Soms kan het zo zijn dat jullie (woon)plaats niet beschikt over zo’n organisatie maar wel ergens anders in de buurt.

Wat kost een partyschip?
De kosten zijn afhankelijk van welke wensen jullie hebben, denk aan:
– het aantal gasten
– eventuele kinderen die mee gaan
– inclusief eten en drinken of niet
– het vertrekpunt
– de aantal vaaruren
– brandstofkosten
– personeel
– het soort partyschip (voor het geval dat de organisatie er meerdere heeft)

Voordelen partyschip
Het leuke aan trouwen op een partyschip is dat je op een intieme ‘locatie’ bent samen met al jouw gasten. Het geeft een bepaalde sfeer die je op een gewone trouwlocatie niet hebt. Bovendien heb je een mooi uitzicht vanaf het schip.

Wat ook erg leuk is aan een partyschip is dat je er mooie trouwfoto’s kunt maken. Zo kunnen jullie kiezen voor een wat ouder schip maar ook voor een modern en strak schip. Vooral de eigenschappen van een wat ouder schip zijn leuk te combineren met de trouwfoto’s.