Huwelijkslocatie

Vaak is de huwelijkslocatie waar je gaat trouwen één van de eerste dingen die je samen met je verloofde gaat bepalen. Er zijn twee soorten trouwlocaties. De zogenaamde on-site en off-site locaties. On-site locaties zijn voorzien van alle diensten en materialen. Off-site locaties zijn locaties waar deze diensten en materialen niet aanwezig zijn.

Welke locatie
Er is om te beginnen heel veel keus. Je kunt kiezen uit brasseries, restaurants, feestzalen, hotels (on-site locaties), schuren, tenten, boerderijen, historische gebouwen, boten, weiden of het strand (off-site locaties) Bij de on-site locaties is vaak alles aanwezig wat je ongeveer nodig hebt tijdens een huwelijksfeest. Denk aan bijvoorbeeld eten, drinken, bestek, servies, meubels, tafellinnen en soms ook muziek. Doordat alle deze voorzieningen aanwezig zijn scheelt dat veel regelwerk. Je wordt wanneer je voor deze locaties kiest echter wel beperkt in je eigen creativiteit. Wil je zelf veel regelen dan kun je het beste voor een locatie kiezen waar je veel vrijheid hebt. Dit vraagt natuurlijk wel de nodige organisatie. Wanneer je hebt besloten wat voor soort locatie het wordt moet je rekening houden met andere factoren. Bij slecht weer is het handig als je een alternatieve locatie hebt wanneer het feest buiten is. Wanneer je van plan bent om bijvoorbeeld op een boot of op het strand te trouwen moet je dit meenemen in je keuze. Zeker in Nederland, want in de zomer kan het ook weken achtereen wisselvallig weer zijn.

Wat ook meespeelt is het aantal gasten die je wilt uitnodigen. Biedt de locatie die jullie op het oog hebben voldoende ruimte voor het aantal gasten? Zijn er voldoende parkeermogelijkheden? Het namelijk niet prettig voor de genodigden wanneer zij kilometers moeten lopen omdat ze hun auto nergens kwijt kunnen. Daarnaast moet je ook de overnachting van enkele gasten in ogenschouw nemen. Stel dat bepaalde gasten uit de andere kant van het land of uit het buitenland komen. Kunnen zij in de buurt ergens logeren? Hoe zit het daarnaast met de reisafstand tussen de ceremonie en de receptie / het feest? Is er trouwvervoer voor de gasten? En tot slot niet onbelangrijk. Is de omgeving waar jullie trouwen fotogeniek? Kortom, voordat je een trouwlocatie kiest moet je denken aan een aantal praktische dingen.

Goedkope trouwlocaties
De trouwlocatie brengt vaak een hoge kostenpost met zich mee. Wil je niet te veel geld uitgeven dan zijn er nog veel voldoende mogelijkheden om op een goedkope maar toch ook onvergetelijke manier je bruiloft te houden. Om kosten te besparen kun je in plaats van in bijvoorbeeld juni beter in april trouwen of in plaats van vrijdag op donderdag. De tarieven liggen dan (aanzienlijk) lager. Wil je dat niet en toch liever op een vrijdag in juni trouwen dan kun je een afweging maken tussen bepaalde locaties. Bepaalde feestzalen die door de week leeg staan kunnen interessante opties zijn. Denk ook aan jeugdherbergen, de kantine van de sportclub of een feesttent. Wij raden je aan om eerst op het internet te beginnen. Zoek naar locaties en vraag naar de prijzen.

Originele en unieke trouwlocaties
Het trouwfeest in een plaatslijk restaurant houden kan heel leuk zijn. Echt origineel is het niet. Wanneer je een ruim budget hebt worden de mogelijkheden in Nederland en ook in het buitenland al snel talrijk. Denk aan kastelen, landhuizen, op een eiland of op een tropisch strand. Ook zijn er voldoende betaalbare locaties. Trouwen op het Noordzeestrand of bij een goede kennis in de tuin. Wanneer jullie sportliefhebbers zijn kun je vaak ook gerelateerde locaties vinden. Ben je fan van een voetbalclub? Je kunt soms op de middenstip van jouw favoriete voetbalclub trouwen. Ben je een autoliefhebber? De circuits van Assen en Zandvoort bieden je de mogelijk om hier te trouwen. Vliegtuigliefhebbers kunnen bijvoorbeeld op een vliegveld trouwen. Wij hebben slechts een aantal locaties genoemd, maar er zijn er natuurlijk veel meer. Daarnaast kun je jouw bruiloft ook origineel maken door te kiezen voor een bepaald thema.