Kastelen en landgoederen Noord-Holland

Willen jullie graag in een kasteel of op een landgoed trouwen in de provincie Noord-Holland? Hier een overzicht met een aantal leuke locaties.

Slot Assumburg
Slot Assumburg is een kasteel in Heemskerk. Dit kasteel komt uit de 13e eeuw maar werd in 1546 verbouwd en vervolgens genoemd naar de buurt Assum, tussen Heemskerk en Uitgeest. Er zijn vele mogelijkheden voor bijeenkomsten. Een party in de ridderzaal, een intiem diner in de Achterkamer, een stijlvol huwelijksfeest of een high tea op de binnenplaats. Een unieke eigenschap aan dit kasteel is dat iedereen kan blijven slapen. Dus als jullie voor deze locatie kiezen kunnen jullie tot in de late uurtjes door feesten zonder je zorgen te maken over de tijd. Alle gasten kunnen blijven slapen en hoeven daarom ’s avonds laat niet weer naar huis toe te rijden. Slot Assumburg is een officiële trouwlocatie van de gemeente Heemskerk. In welke zaal jullie willen trouwen kunnen jullie zelf kiezen. Ook in het aantal zalen zijn weer veel mogelijkheden. De klassieke Ridderzaal, de Deutzzaal of bij goed weer op de Binnenplaats. De locatie biedt ruimte voor maximaal 200 gasten.

Landgoed Waterland
Landgoed Waterland is gelegen in Velsen-Zuid. Dit ligt slechts 15 minuten van Amsterdam/Schiphol af. Dit 18e-eeuwse landhuis biedt verschillende mogelijkheden. Zo kunnen jullie in een ouderwetse paardenkoets met witte paarden de oprijlaan op komen rijden. Een betere entree kun je bijna niet wensen natuurlijk. Zo is deze locatie dus echt een sprookjes locatie. Ook op deze locatie is er de mogelijkheid om alle gasten te laten overnachten. Landgoed Waterland is een officiële trouwlocatie van de gemeente Velsen. De omgeving en de uitstraling van het landhuis is een geschikt voor mooie trouwfoto’s. Het unieke aan dit landgoed is dat het een enorme beleving is om in de winter te trouwen. De locatie ziet er dan mooi uit met mogelijkheid dat er sneeuw kan liggen. Zodra je dat ziet zul je je voelen alsof je een sprookje beleeft. Deze locatie biedt ruimte voor maximaal 300 gasten.

Landgoed Eikenrode
Landgoed Eikenrode bevindt zich in Loodsrecht. Hierbij bevindt zich ook Villa Eikenrode die beschikt over een aantal fraaie zalen en kamers. De villa heeft de uitstraling van de jaren 1845 maar de faciliteiten van nu. Bovendien beschikt het over een beschermd natuurpark van negen hectare. Door deze omgeving is het dan ook een speciale beleving om buiten te trouwen onder de eeuwenoude beukenboom. Staat het weer dit niet toe dan wordt de ceremonie gehouden in de klassieke trouwzaal, de Jachtkamer met alsnog uitzicht op het mooie park De locatie biedt ruimte voor maximaal 125 gasten.

Slot Schagen
Een iets andere locatie is het Slot in Schagen. Het Slot is gelegen midden in het centrum van Schagen. Of terwijl, in hartje Schagen. Het slot beschikt over een prachtige zaal. Doordat het midden in het centrum gelegen is en het slot van zichzelf een mooie uitstraling heeft is dit een perfecte locatie voor trouwfoto’s. Ook kunnen jullie nog verder het centrum in trekken voor een leuke locatie voor de trouwfoto’s. Hiervoor zijn genoeg mogelijkheden in Schagen. Slot Schagen is een officiële trouwlocatie van de gemeente Schagen. Zijn jullie nog niet helemaal overtuigt van deze locatie? Ga dan zeker eens een keertje langs om te kijken hoe het er allemaal uitziet. Er zijn meerdere arrangementen mogelijk rondom de receptie, het eten en de drankjes.

Overige
– House of Amsterdam in Amsterdam
– Landgoed Robacher’s Watermolen in Hauwert
– Landgoed Zonnestraal in Hilversum
– Landgoed Groenendaal in Heemstede
– Landgoed Duin & Kruidberg in Haarlem
– Landgoed Duinlust in Overveen
– Het Oude Slot Heemstede in Heemstede
– Huize Frankendael in Amsterdam
– Huis te Zaanen in Wormerveer
– Kasteel Radboud in Medemblik
– Slotkapel in Egmond aan den Hoef
– Seven One Seven in Amsterdam