Goedkoop trouwen

Goedkoop trouwen. Veel paren willen graag met veel pracht en praal trouwen. Dat is logisch. Ondanks dat hoef je niet onnodig veel geld uit te geven. Trouwperfect geeft je een aantal tips hoe je geld kan besparen en hoe je goedkoop kan trouwen. Enkele tips die we elders op de site al gaven: trouw niet tijdens de populairste trouwmaanden. De tarieven van bijvoorbeeld het huren van een locatie liggen dan soms wel twee keer hoger dan in de goedkopere maanden. De vijf populairste trouwmaanden zijn als volgt gerangschikt: juni, september, mei, augustus en juli. Verder kun je op het internet heel veel trouwinformatie vinden en tips van andere bruidsparen verzamelen. Er zijn in ieder geval tal van manieren om op een goedkope en toch onvergetelijke wijze te trouwen.

Trouwkaart
Te beginnen met de uitnodigingen. Je kan natuurlijk dure uitnodigingen laten maken. Vaak ben je enkele honderden euro’s kwijt aan het ontwerpen, laten drukken en versturen van deze trouwkaarten. Budgettair gezien is het slimmer om de trouwkaarten zelf of door een kennis of vriend(in) te laten ontwerpen en deze via de mail te versturen. Bij het versturen van de trouwkaarten kun je ook kritisch kijken naar de gastenlijst. Een feest met bijvoorbeeld 300 mensen is leuk, maar een feest met bijvoorbeeld 75 mensen die je het meest dierbaar zijn is goedkoper en kan veel leuker zijn. Je kan er ook voor kiezen om verschillende uitnodigingen te sturen. Het ene deel van de genodigden mag de gehele dag komen en het andere alleen tijdens het feest. Dit scheelt ook weer in de kosten qua diner.

Weddingplanner
Een weddingplanner kost uiteraard geld, maar aan het eind van de streep kan het voordeliger zijn om jullie bruiloft door een weddingplanner in goede banen te laten leiden. De weddingplanner heeft doorgaans een uitgebreid netwerk in de trouwwereld. Daardoor kan de weddingplanner bruikbare tips geven die de totale kosten kunnen doen dalen.

Trouwlocatie & Trouwceremonie
De prijzen van trouwlocaties kunnen van maand tot maand verschillen. Zelfs van dag tot dag of per gemeente. Bij de duurste gemeente betaal je bijna acht keer zoveel dan in de goedkoopste gemeente. Wanneer je trouwt op een niet zo populair tijdstip, kan de ceremonie soms gratis zijn. Bijvoorbeeld op maandagochtend. Zoals eerder gezegd kan het seizoen waarin je trouwt ook invloed hebben op de kosten. In de winter kun je korting krijgen op de trouwlocatie of trouwauto’s. Verder is het aan te raden om bij meerdere locaties te informeren naar de prijs. Op deze manier kun je gemakkelijk vergelijken. Een tip is ook dat je bij vele partycentra gratis kunt trouwen wanneer je kiest voor een bepaald arrangement.

Trouwkleding
Een bruidsjurk kan heel duur zijn, maar op enkele veilingsites (Marktplaats of eBay) kun je goedkopere jurken vinden die vaak maar één dag gedragen zijn. Goed speurwerk kan veel goedkope adresjes opleveren. Het grote nadeel van online shoppen is dat je niet weet wat je precies koopt. Daarnaast kun je de jurk niet passen en je krijgt bovendien geen deskundig advies. Bij bruidsmodezaken kun je ook bruidsjurken huren en misschien heb je nog een vriendin of kennis bij wie je een bruidsjurk kunt lenen. Verder kun je ook eens een bezoek brengen aan een outletwinkel. Voor een trouwjurk en trouwpak ben je bij deze outletwinkels al gauw enkele honderden euro’s minder kwijt.

Fotograaf
Jullie dag moet natuurlijk in beeld worden gebracht. Dat kan door middel van het inhuren van een professionele fotograaf. Naast de muziek kan ook het inhuren van een fotograaf een flinke kostenpost zijn. Wil je kwaliteit dan kiezen de meeste mensen voor een beroepsfotograaf. Een fotograaf in opleiding kan echter ook kwaliteit leveren, tegen een aantrekkelijke prijs.