Taken van de bruidegom

Er zijn veel taken rondom de bruiloft. Deze taken worden vaak verdeelt over de bruid en de bruidegom. Maar welke taken heeft de bruidegom eigenlijk?

Het trouwvervoer
Mannen en auto’s. Dat is vaak een goede combinatie. Daarom kunnen jullie er voor kiezen om de keuze voor de trouwauto over te laten aan de bruidegom. Mannen hebben vaak meer verstand van auto’s en hebben al snel een voorkeur voor een bepaalde auto.

Huwelijksreis
Vaak is of was het zo, dat de bruidegom de bruid verrast met een huwelijksreis. Vandaar dat de bruidegom vaak over de huwelijksreis gaat. Overigens kan het zijn dat de bruid een andere voorkeur heeft voor een bepaald land of reis. Zij wil dus ook inspraak hebben. Als de bruid aangeeft dat ze naar een bepaald land of een bepaalde stad wil hoef je dit natuurlijk niet altijd op te volgen. Je kunt ook voor het door de bruid gekozen land gaan maar gewoon een andere stad of plaats. Zo kun je de bruid toch nog een beetje verrassen.

Huwelijksnacht
Waar gaan jullie je huwelijksnacht doorbrengen? Een echte taak voor de bruidegom. Verras je bruid met een romantisch hotel dat beschikt over een mooie bruidssuite.

Trouwringen
Natuurlijk kunnen jullie best samen de trouwringen uitkiezen. Maar het is de taak van de bruidegom om te zorgen dat de ringen niet worden vergeten. Vaak geeft de bruidegom de ringen aan zijn getuigen of hij bewaard ze zelf. Uitwisselen van trouwringen is een onderdeel van de huwelijksvoltrekking.

Het bruidsboeket
Volgens de traditie neemt de bruidegom de taak op zich om een bruidsboeket uit te zoeken. Vaak komt het voor dat de bruid het hier niet helemaal mee eens is. Straks zou het bruidsboeket niet bij de jurk passen of iets dergelijks. Het is daarom belangrijk dat je van te voren even met elkaar overlegt welk bruidsboeket bij welk figuur past. Bespreek even wat voor bruidsboeket jullie mooi vinden. Eventueel kunnen jullie samen het bruidsboeket kopen.

De bruid ophalen
Het is natuurlijk de taak van de bruidegom om de bruid op te halen. Een spannend moment omdat je elkaar dan pas voor de eerste keer ziet die dag. Er zal veel stress bij komen kijken op dat moment omdat er nog veel moet gebeuren. Zorg er als bruidegom dus voor dat je op tijd je bruid ophaalt. Maar wat vooral belangrijk is, is om te genieten van elkaar en van het moment.