Zwangere bruid

Zwangere bruid . Ga je trouwen als je zwanger bent? Dan is het noodzakelijk dat je alles goed plant voor de grote dag. Maar waar moet je nou precies rekening mee houden als je zwanger trouwt?

Wanneer
Als je zwanger trouwt is het belangrijk om een goede datum te prikken voor de bruiloft. De meest praktische tijd om te trouwen is tussen de derde en de zevende maand van de zwangerschap. Waarschijnlijk heb je de ergste vermoeidheid en misselijkheid dan al gehad en hou je het nog wel vol om te kunnen genieten van jullie grote dag. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het seizoen waar jullie in trouwen. Als je zwanger bent, ben je gevoeliger voor de hitte tijdens de zomerdagen. Trouwen in het voor- en najaar is dus voor zwangere bruiden een beter idee.

Locatie
Als je zwanger bent heb je minder energie dan normaal. Let er dus goed op dat je tijdens de trouwdag niet steeds hoeft te verplaatsen. Dit zorgt alleen maar voor extra stress en vermoeidheid. Ook is het belangrijk om op de trouwlocatie een comfortabele stoel te hebben zodat je af en toe even een pauze kunt nemen. Je draagt natuurlijk meer gewicht met je mee en daarom kan je veel last krijgen van je voeten. Pak je rust dus wel.

Trouwjurk
Maak je geen zorgen, ook voor zwangere vrouwen zijn er prachtige trouwjurken te vinden. Wel blijft je figuur natuurlijk veranderen maar daar hoef je je geen zorgen over te maken. Elke bruidsmode winkel weet hier mee om te gaan en zij zullen je hier in begeleiden. Als het gaat om bruidsjurken voor zwangere vrouwen zijn er twee bekende modellen:

– A-lijn:
Dit model wordt ook wel het prinsessenmodel genoemd en wordt vaak gedragen als bruidsjurk. Daarom is er genoeg keuze uit bruidsjurken met een A-lijn. Een A-model jurk is aan de bovenkant smal en valt aan de onderkant wijd. Zoals de naam van het model ook zegt heeft het de vorm van de letter A. Dit model is eigenlijk voor elk figuur mogelijk en staat ook bij elk figuur mooi.

– Empire:
Dit model heeft een hoge taille en loopt tot onderaan de borst. De rok is iets uitlopend.
Een groot voordeel aan dit model van trouwjurk is dat de jurk recht naar beneden valt. Hierdoor is de buik nog wel goed zichtbaar en lijk je langer. Dus voor vrouwen die iets kleiner en zwanger zijn is dit een perfecte jurk.

Emoties
Tijdens de zwangerschap veranderen je hormoonspiegels. Hierdoor krijgen veel vrouwen te maken met meer emoties. Soms kan je erg gestrest raken en kan de planning van de bruiloft teveel worden. Daarom is het erg handig om de planning uit handen te geven. Vraag je vriendin of moeder om te helpen met de planning. Kom je er nu nog steeds niet uit dan kun je ook altijd een weddingplanner inschakelen. Zij zullen je helpen en enorm veel werk uit handen nemen. Zo kun jij volop genieten van je grote dag zonder dat je je zorgen hoeft te maken over iets.

Trouwring
Als je zwanger bent kunnen je vingers op gaan zwellen. Hier moet je dus goed rekening mee houden met de aankoop van de trouwring. Het is erg handig om een stand-by ring te gebruiken bij de ceremonie. Hoewel dit niet je “echte” trouwring is zal hij zeker wel een belangrijke waarde hebben. Nadat je baby geboren is en je ring is niet te groot geworden kun je hem blijven dragen. De ring zal dan een grote waarde hebben als herinnering aan de bruiloft en aan de zwangerschap. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om er een inscriptie van je baby er in te laten zetten.