Wat doe je met de trouwjurk na de bruiloft?

Je droomt al jaren over een prachtige trouwjurk. Dan is het zo ver, je gaat trouwen en je koopt jouw droomjurk. Maar wat doe je na de bruiloft met de jurk?

Bewaren
De meeste vrouwen doen dit. Ze bewaren hun trouwjurk zodat ze hem misschien later wel weer door kunnen geven aan hun dochter. Wel is het belangrijk dat je de jurk goed ‘verzorgd’. Laat hem dus een keer schoonmaken door een goede stomerij. Ook is het handig om er een hoes om heen te doen. Bewaar hem daarna in een donkere en droge ruimte. Wat ook een leuk idee is, is om je trouwjurk op te zetten. Je hebt winkels waar je een pop kunt kopen. Deze kun je dan bijvoorbeeld op je slaapkamer zetten en de pop kan de trouwjurk aan. Zo kun je iedere dag weer even kijken en terug denken aan doe mooie dag.

Verkopen
Heb jij veel geld betaald voor je trouwjurk en vind je het daarom zonde om hem ongebruikt in de kast te laten hangen? Verkoop je trouwjurk dan. Je zou hem kunnen verkopen via het internet, via een tweedehands zaak of een bruidszaak. Houdt er wel rekening mee dat je niet meer hetzelfde bedrag terug zal krijgen als wat jij er voor betaald hebt.

Doneren
Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om je jurk te doneren aan een goed doel. Zo kan de jurk uit eindelijk worden verkocht aan een bruid die misschien een minder groot budget heeft en de opbrengst zal naar een goed doel gaan. Er zijn veel van deze organisaties en zo doe je iets goeds met je trouwjurk. Voel je niet egoïstisch als je je trouwjurk niet doneert aan een goed doel. Iedereen is vrij in zijn keuze.

Trash the Dress
Dit is een traditie in Amerika. De titel klinkt misschien heel dramatisch maar het idee er achter is echt geweldig. Deze traditie vindt pas plaats na de bruiloft. Natuurlijk heb je voor de bruiloft als bruidsfoto’s gemaakt en dat wordt altijd heel netjes gedaan zodat er niks met je jurk gebeurd. Bij Trash the Dress doe je juist het tegen over gestelde. Voor de tweede keer doe je een fotoshoot alleen dit keer is het juist de bedoeling dat de jurk vies wordt. Leuke ideeën hiervan zijn een sloot, het zwembad, in de zee of in de modder.