Trouwboeken

Trouwboeken. Soms kunnen boeken een goede hulp zijn. Er zijn enorm veel boeken te vinden over trouwen met allemaal verschillende onderwerpen. Van trouwen voor dummies tot boeken voor ceremoniemeesters. Ben jij al een tijdje aan het kijken naar boeken over trouwen maar heb je het toch niet kunnen vinden? Hier een overzicht met een aantal boeken over trouwen en wie weet zit er wel een leuk boek voor jou tussen.

Trouwen voor Dummies
M. Blum
Oktober 2009
Organiseer je droombruiloft tot in de puntjes. Gestrest over je trouwdag? Rustig maar! Dit boek biedt je alle hulp die je nodig hebt bij het plannen van een trouwceremonie en receptie. Er worden tips gegeven over van alles: van het prikken van een datum tot het bijhouden van je gastenlijst en van tips voor cadeaus tot suggesties voor bedankbriefjes. Met behulp van dit boek wordt jouw Grote Dag iets om nooit te vergeten!

De ceremoniemeester
Elisabeth Mollema
December 1993
In dit boekje wordt aandacht geschonken aan het werk van de “regisseur van de bruiloft” en wordt stap voor stap de gang van zaken gevolgd. Het bevat veel tips en een agenda waarin alle belangrijke zaken, momenten en aandachtspunten kunnen worden genoteerd. Dit is dan vooral ook van belang voor “later”. Aan het einde van het boek wordt alles nog eens in het kort op een rijtje gezet.

Dagboek van de aanstaande bruid
Hans Karel van Nieuwenhuizen
Maart 2003
Trouwplannen? Dit boek helpt je bij het organiseren van een geslaagde bruiloft. Met allerlei tips en wetenswaardigheden over: het huwelijkaanzoek, het gemeentehuis, de kerk, de ondertrouw, de bruidsjapon, de receptie, het diner, het feest, de verlanglijst, de trouwringen, het budget, de bruidstaart, het boeket, het vervoer en nog veel meer. Bij elk onderwerp is ruimte open gelaten voor je eigen aantekeningen, afspraken en ervaringen. Zo stel je zelf je bruidsdagboek samen. Dit is dan ook erg leuk om later terug te lezen en weer in te gaan op de mooiste dag van je leven.

De trouwplanner
Kelly Snel & K. Snel
Oktober 2004
De trouwplanner begint een jaar vóór het trouwfeest en beslaat 365 dagen. Elke dag bevat praktische tips en ideeën voor de huwelijksdag. De planner heeft de vorm van een scheurkalender die de dagen aftelt. Op elke dag komt er een vraag die op de achterkant van de afscheurbare bladzijde uitgebreid wordt beantwoord. Een erg leuk en origineel boek, maar vooral erg handig.

De bruidegom
Elisabeth Mollema
Tot voor kort was de organisatie van de bruiloft voornamelijk een zaak van de bruid. Tegenwoordig wordt ook van de bruidegom verwacht dat hij deelneemt aan de voorbereidingen. De mannen mogen natuurlijk ook wel even de handen uit de mouw steken. Dit boek bevat vele tips voor de bruidegom om er voor te zorgen dat de bruidegom de ideale leidraad bij de organisatie van een bruiloft vormt.

Magazine Trouwen
Laat je inspireren door dit leuke magazine. Het staat vol met prachtige trouwjurken en handige informatie. Het magazine Trouwen verschijnt elk kwartaal. Het magazine is ook online te lezen.

Bruid & Bruidegom Magazine
Een magazine rondom alles wat met de bruiloft te maken heeft. Dit bruidsblad is het meest gelezen blad in Nederland. Ga lekker onderuit gezakt zitten en laat je inspireren.

Loving You
Dit blad is in zowel Nederland als in België verkrijgbaar. Het wordt een maal per half jaar gepubliceerd. Het blad is vooral gespecialiseerd in het geven van leuke adressen van alles rondom het huwelijk.