Huwelijksaanzoek

Het huwelijksaanzoek is waar het trouwen mee begint. Veel mensen willen het zo origineel mogelijk doen. Maar wat is nou een leuk idee voor een huwelijksaanzoek? Hier een aantal leuke ideeën en tips.

Het huwelijksaanzoek
Het huwelijksaanzoek is een voorstel tot het aangaan van een huwelijk gedaan door de ene partner aan de andere. Het traditionele beeld van een huwelijksaanzoek is dat de man aanzoek doet aan de vrouw. Vaak wordt dit gedaan met een trouwring of met een roos. Er is een periode geweest dat het doen van een aanzoek minder populair was. Dit ontstond doordat een aanzoek meestal een vervolg was op een al jarenlange periode van samenwonen. Het was dus heel ‘normaal’ dat na een bepaalde tijd een aanzoek werd gedaan.

Traditie
Vroeger werden eerst de ouders van de bruid om toestemming gevraagd om te mogen trouwen. De man legde uit hoeveel hij om haar gaf en vroeg vervolgens toestemming om met hun dochter te trouwen. Pas nadat de man de toestemming van de ouders had ging hij haar ten huwelijk vragen. Overigens gebeurt dit in veel landen nog altijd.

Waar?
Waar ga jij je huwelijksaanzoek doen? Is er misschien een speciale plek voor je partner of voor jullie samen? Waar hebben jullie elkaar ontmoet? Deze vragen kun je verwerken in de locatie van het huwelijksaanzoek om er iets speciaals van te maken. Hebben jullie geen speciale locatie of hebben jullie elkaar ontmoet in de kroeg of iets dergelijks. Dan is het altijd leuk om gewoon een romantische plaats uit te kiezen.

Wanneer?
Wanneer is het geschikt om je partner ten huwelijk te vragen? De timing moet goed zijn. Neem een dag vrij zodat jullie na en voor het aanzoek samen kunnen zijn. Ga anders een weekendje weg of misschien wel op vakantie. Dat ligt er natuurlijk aan voor welke locatie je hebt gekozen. Een belangrijk punt bij het huwelijksaanzoek is dat het als een verrassing moet komen. Ben je van plan om je partner ten huwelijk te vragen wacht hier dan ook niet te lang mee. Des te groter wordt de kans dat je partner er achter komt en dan is de verrassing er vanaf. Bovendien worden vrouwen graag verrast.

Originele huwelijksaanzoeken

– Champagne glas:
Een bekend maar zeker romantisch aanzoek. Verstop de verlovingsring in een champagne glas en zodra hij of zij de verlovingsring ontdekt ga jij op je knieën en vraagt hem of haar ten huwelijk.

– Foto’s
Een persoonlijk tintje aan je aanzoek geven kan op deze manier. Laat een fotoboek afdrukken met allemaal foto’s van jullie samen. Van de belevenissen die jullie samen hebben gehad zoals vakanties, uitjes, de eerste ontmoeting etc. Laat op de laatste bladzijde een pagina afdrukken met de tekst: “Wil je met me trouwen?” en ga vervolgens op je knieën.

– Evenement
Wil jij een huwelijksaanzoek doen voor honderden of misschien wel duizenden mensen? Bekijk dan of er een leuk evenement is waar jullie heen kunnen en probeer wat te regelen zodat jij voor al die mensen jouw geliefde ten huwelijk kan vragen.

– Valentijnsdag
Valentijnsdag is natuurlijk de dag van de liefde. Misschien wel de perfecte dag om je partner ten huwelijk te vragen. Organiseer een leuk dagje weg met zijn tweeën en vraag hem of haar aan het einde van de dag ten huwelijk.

– Een sprookje
Wil jij als man zijnde je vriendin verrassen? Heeft jouw vriendin het altijd maar over een sprookjeshuwelijk en een prins op het witte paard? Dan is dit een enorm leuk idee. Huur een paard en verkleed jezelf als een echte prins. Kom als een echte prins op het witte paard aangereden en vraag haar vervolgens ten huwelijk.

– Kerst
Kerst is natuurlijk de tijd dat iedereen bij elkaar is. Familie, vrienden en geliefden. Kerst staat bekend om zijn gezelligheid en om de warmte. De manier zelf om je partner dan ten huwelijk te vragen kan verschillen. Misschien is het een leuk idee om iets in de sneeuw te schrijven. Het is maar net hoe creatief je zelf bent!

– Muziek
Kan jij heel goed zingen en wil jij je partner op een originele manier ten huwelijk vragen? Zing een persoonlijk lied voor hem of haar. Een geweldige opening voor het aanzoek.

Dit zijn slechts maar een aantal voorbeelden van aanzoeken. Er zijn zo enorm veel mogelijkheden in het doen van een aanzoek. Iedereen doet het weer anders en geeft er zijn persoonlijke tint aan.