Indeling van een trouwdag

Bij het organiseren van een bruiloft komt veel kijken. Veel koppels die gaan trouwen of van plan zijn te trouwen weten dat er veel geregeld moet worden. Tijdens de bruiloft mag er natuurlijk niets misgaan en dus moet alles in de puntjes worden geregeld. Op Trouwperfect zijn allemaal bedrijven te vinden die kunnen helpen bij het organiseren van de bruiloft. Van cateraars tot kappers. Vaak wordt eerst de trouwdag bepaald. Daarna volgen allemaal andere benodigdheden zoals trouwringen, locatie, vervoer, ceremoniemeester, catering, uitnodigingen en noem maar op. Dat uiteraard allemaal na het huwelijksaanzoek!

Trouwen tijdens de herfst of de winter is logischerwijs minder populair. De populairste maanden om te trouwen zijn mei, juni en september. September is de populairste trouwmaand. Realiseer wel dat trouwen tijdens deze zomermaanden een stuk duurder is. Omdat veel gasten op zaterdag vrij zijn trouwen de meeste koppels op vrijdag. De genoemde dagen en maanden zijn natuurlijk statistisch. Er zijn namelijk ook veel bruidsparen die getrouwd zijn op dagen waar ze elkaar hebben ontmoet of koppels die trouwen op een bepaalde dag om andere (eventueel speciale) redenen. Je kan natuurlijk in Nederland gaan trouwen, maar er zijn ook veel paren die er voor kiezen om in het buitenland te trouwen.

Wanneer je van plan bent om te trouwen is het verstandig om vooraf een budget te maken. Koppels overschrijden soms onnodig hun budget omdat ze bijvoorbeeld overbodige accessoires hebben aangeschaft. Het is verstandig om een lijst met dingen te maken die je allemaal nodig zou kunnen hebben. Wanneer je een checklist maakt weet je wat je moet kopen en je kunt samen met je partner bepaalde dingen wegstrepen zodat er geen overbodige dingen worden gekocht. Zo voorkom je ook dat je bepaalde dingen niet over het hoofd ziet. Een goede planning is ook geen overbodige luxe. Alles moet op tijd geregeld worden. Stel je voor dat je op een dag wilt trouwen waarop ook veel andere koppels gaan trouwen en je bent vergeten de catering te regelen of iets anders wat noodzakelijk is. Misschien vind je wel geen geschikte cateraar? Daardoor raak je onnodig in de stress. Zorg er dus voor dat alles vooraf goed is geregeld en ingepland. Laat je alleen niet beperken! Het is wel één van de meest speciale dagen van je leven. Wat kost een bruiloft? Dat is een vraag die veel koppels zich vooraf stellen.

Het duurste is vooral het eten en drinken. Stel dat je tijdens de avond 150 genodigden hebt en je hebt berekend dat zij voor 20 euro mogen dineren. Voor het diner alleen betaal je 3000 euro. Daar komen natuurlijk ook allemaal andere dingen bij zoals ringen, trouwboeket, notaris, kapper en zo kun je nog wel even door gaan. Wat belangrijk is om te weten is dat de verschillen qua prijs groot kunnen zijn. Wil je een goede fotograaf dan betaal je gemakkelijk 1000 euro.

Het is veel uitzoekwerk om een goede en betaalbare fotograaf te vinden. Dat terwijl je het eigenlijk al druk genoeg hebt met het regelen van alles wat er bij een bruiloft komt kijken. Gelukkig leven we in het internettijdperk en kan je fotografen razend snel online met elkaar vergelijken. Door op deze pagina een offerte voor een bruidsfotograaf aan te vragen ontvang je meerdere offertes welke je met elkaar kunt vergelijken. En het kost je echt maar 2 minuten van je kostbare tijd en het kost je helemaal niets.

Sommige koppels kiezen voor een goedkopere fotograaf of laten de foto’s en video’s door familieleden of vrienden maken. Een enorm verschil dus. Zo is het eigenlijk met alles. Van ringen tot de kapper. Als je goedkoop wilt trouwen kun je het best in een maand trouwen die minder populair is of op een doordeweekse dag. De tarieven liggen dan aanzienlijk lager. Verder hebben we nog een aantal andere tips. Kies in plaats van bloemen voor ballonnen. Het eten en drinken kun je goedkoper maken door te kiezen voor een buffet in plaats van een uitgebreid diner. Verder kun je voor het vervoer je eigen auto gebruiken. Met een beetje creativiteit kun je veel geld besparen.

Bruiloft Ceremoniemeester
Een ceremoniemeester kan natuurlijk niet ontbreken. Het grootste voordeel van een ceremoniemeester is dat het bruidspaar vóór de bruiloft en vooral op de trouwdag zelf weinig hoeven te doen. Deze persoon zorgt er voor dat alles in goede banen wordt geleid. De taken van een traditionele ceremoniemeester beginnen soms een jaar voor de bruiloft. Het gaat dan vooral om het ondersteunen van het bruidspaar. Het maken van het draaiboek en de gastenlijst of het doorspreken van de huwelijkswensen van het bruidspaar. Voorbeelden van de taken die de ceremoniemeester kort voor of tijdens het bruiloft uitvoert: organiseren van het vrijgezellenfeest, het op tijd wekken van de bruidegom en aanwijzingen geven aan getuigen en bruidskinderen. De ceremoniemeester heeft ook de ringen bij zich. Bovendien heeft de ceremoniemeester de leiding tijdens de receptie, diner of feest.

De ceremoniemeester kan zelf natuurlijk meefeesten, maar door het vele regelwerk is de feestleider veelal bezig met het regelen van allerlei dingen. Ook is het belangrijk dat degene die het feest in goede banen gaat leiden over organisatietalent beschikt. Om de ceremoniemeester te bedanken kun je geld geven, maar je kunt de ceremoniemeester ook een origineel cadeau geven. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een weddingplanner. Ondanks dat veel bruidsparen hun dag voornamelijk zelf willen organiseren wordt het inhuren van een weddingplanner populairder.

De weddingplanner kun je inhuren voor de gehele trouwdag, maar deze kan ook helpen bij alleen de ceremonie. Ook vóór de trouwdag zelf kun je een weddingplanner inhuren indien je bepaalde zaken niet voor elkaar krijgt. Het is niet zo dat de weddingplanner alleen maar geld kost. Uiteraard kost het geld, maar het kan ook veel opleveren. De weddingplanner kent veel bedrijven die actief zijn in de trouwbranche en weet daardoor wat de juiste tarieven zijn voor bijvoorbeeld het huren van een locatie. Zo voorkom je dat je te veel betaald.

Bruiloft Trouwkaarten
Je hebt allemaal verschillende soorten trouwkaarten om de mooiste dag van het leven op een leuke en originele manier aan te kondigen. Romantische trouwkaarten, klassieke trouwkaarten, chique trouwkaarten, discount trouwkaarten, tijdloze trouwkaarten, Islamitische trouwkaarten of design trouwkaarten. Er zijn zoveel verschillende soorten kaarten. Natuurlijk wil je indruk maken met een originele en hippe trouwkaart. Deze huwelijkskaarten kun je als je een beetje creatief bent zelf maken en anders laten maken door een handige vriend(in) of kennis. Dan heb je gegarandeerd een bijzondere en unieke trouwkaart.

Je kan ook je trouwkaarten bestellen. Bij verschillende bedrijven kun je zelf een eigen ontwerp sturen. Op veel sites kun je moderne huwelijkskaarten kopen die al door ontwerpers zijn gemaakt. Ondanks dat je dan geen originele trouwkaart hebt maak je nog altijd indruk omdat deze kaarten qua design van goede kwaliteit zijn. Wil je dat allemaal niet dan kun je de trouwkaart altijd nog op maat laten maken. Samen met een ontwerper bespreek je jullie wensen en de ontwerper gaat vervolgens aan de slag.

Eén gedachte over “Indeling van een trouwdag

Reacties zijn gesloten.