Gastenboek

Een mooie herinnering aan jullie grote dag is een gastenboek. Maar wat kun je nou precies doen met zo’n gastenboek?

Gasten
Een leuk idee is om de gasten er allemaal in te laten schrijven aan het einde van de dag. Zij kunnen hier een wens in zetten of iets over de bruiloft. Dit is altijd leuk om terug te lezen na de bruiloft en zo blijf je altijd bepaalde herinneringen hebben aan die mooie dag.

Foto’s
Het is ook mogelijk om foto’s te plakken in het gastenboek. Van de gasten, van jullie, van de bruidsreportage en ga zo maar door. Je zult natuurlijk heel veel foto’s hebben van de bruiloft maar het is toch altijd leuk om er nog een aantal ouderwets in een boek te plakken. Eigenlijk kun je helemaal je eigen draai geven aan het gastenboek qua inhoud. Het is maar net wat jij er wel en niet in wilt hebben. Raadpleeg ook deze bruidsfoto checklist.

Leuke ideeën
Er zijn enorm veel gastenboeken waar je uit kunt kiezen. Zo kun je er eentje kiezen waar je een foto van jou en je partner in kunt doen, of gewoon eentje met een neutrale voorkant. Je hebt ze echt in alle soorten en maten. Maar je kan het ook anders doen. Er zijn nog veel meer ideeën voor een gastenboek alleen dan op een andere manier. Het is maar net wat jullie het leukst vinden en waar jullie voorkeur naar uit gaat.

Wensboom
Je zou bijvoorbeeld ook een wensboom kunnen neerzetten. In deze wensboom hangen allemaal kaartjes. Alle gasten kunnen op dit kaartje hun wens aan het bruidspaar opschrijven. Het geeft echt een heel leuk beeld zo’n wensboom als hij eenmaal vol zit met wenskaartjes. Dit idee komt origineel uit Amerika.

Video gastenboek
Over het algemeen is een gastenboek om wensen in te zetten van de gasten aan het bruidspaar. Dit zou je ook kunnen doen door middel van een video gastenboek. Je laat alle gasten voor een camera hun wens vertellen aan het bruidspaar. Als je uit eindelijk alle wensen en verhalen samen monteert geeft het een heel leuk effect. Je moet toch een beetje mee gaan in de tijd dus waarom zou je het niet gewoon filmen? Zo kun je dit altijd even terug kijken wanneer je dat wilt.