Catering checklist

Catering checklist. Wat willen jullie precies doen rondom het diner? Hebben jullie al een beetje een idee van hoe of wat? Hier een checklist om jullie op wat ideeën te brengen.

Opties
Er zijn meerdere opties rondom een maaltijd. Hier een aantal van deze opties:
– Een diner
– Een lunch
– Een dessertbuffet
– Een high tea
– Een brunch
– Iets met cocktails
– Een buffet

Stijlen van de maaltijd
Je hebt verschillende stijlen als het gaat om een soort maaltijd. Zo heb je bijvoorbeeld warme voorgerechten maar ook koude.

– Diner:
– Een keuze menu
– Spaans menu (of van een ander land)
– Vis menu
– Vlees menu

– Buffet:
– Buffet, met bediening
– Buffet, met zelfbediening
– Dessertbuffet
– Tapasbuffet

– Cocktails:
– Vis
– Oesters
– Salades

Vegetarisch?
Het kan natuurlijk zo zijn dat één of meerdere van jouw gasten vegetarisch zijn of bepaalde dingen niet mogen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld suiker en gluten. Het is dus verstandig om van te voren te bekijken of er mensen zijn die bepaalde dingen niet mogen zodat je hier rekening mee kunt houden.

Verschillende gangen
Hebben jullie er al over nagedacht hoeveel gangen je wilt? Je kunt het gewoon op drie gangen houden maar je kunt ook voor acht gangen gaan. Nu is dit wel redelijk veel en moet je daarom met bepaalde dingen rekening houden. Bijvoorbeeld of er daarna nog een feest is of niet. Zo niet dan is acht gangen enorm leuk en gezellig om te doen. Om een beetje een idee te geven van zo’n acht gangen menu hier een lijstje:
– Amuse
– Voorgerecht
– Soepje
– Tussengerecht
– Hoofdgerecht
– Dessert
– Eventueel een kaasplankje of iets anders

Budget
Wat ook erg belangrijk is, is het budget. Wat willen jullie per persoon uitgeven? Als jullie echt meerdere gangen willen, zoals acht gangen, dan moet je weten dat hoe meer gangen je hebt hoe groter de kosten worden. Nu is iedereen natuurlijk vrij in deze keuze!