De perfecte trouwceremonie

De trouwceremonie is een belangrijk onderdeel van de dag. En daarom wil je natuurlijk dat de trouwceremonie perfect is. Hier een aantal ideeën, tradities en rituelen die jullie eventueel kunnen gebruiken voor jullie ceremonie.

Rituelen
Dit zijn twee rituelen die nog wel eens worden gebruikt bij bruiloften.

– Glas breken:
Dit is een joods ritueel. Het is de bedoeling dat de bruidegom op een glas stapt zodat het glas breekt. Dit staat voor een breuk met het verleden en het starten van een nieuw leven.

– Een kaars branden:
Bij dit ritueel is het de bedoeling dat de bruid en de bruidegom samen een kaars aansteken. Het symboliseert dat twee mensen samen één zijn.

Een herinnering aan iemand
Helaas komt het veel voor dat mensen gaan trouwen en dat een bijzonder iemand in hun leven daar niet bij kan zijn. Bijvoorbeeld een familielid of een vriend(in) van de bruid of bruidegom. Toch doen wij er tegenwoordig veel aan om deze persoon, personen, er toch op een bepaalde manier bij te hebben. Dat zou kunnen op de volgende manieren:

– Something old:
Iedereen kent hem wel: something old, something blue, something borrowed, something new. Dit kun je combineren met een persoon aan wie jij wil worden herinnerd op de grote dag. Zo zou je bijvoorbeeld de ketting van je oma kunnen dragen die zij ook op haar bruiloft droeg. Dit is slechts een idee, er is zoveel mogelijk wat betreft deze traditie.

– Een kaars:
Dit wordt vaak gedaan tijdens de ceremonie. Je kunt een kaars aansteken voor iemand en op deze manier laat je weten dat je aan diegene denkt. Zo kunnen jullie samen met jullie familie en vrienden stil staan bij die persoon. Zo is die persoon er toch op een bijzondere manier bij. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een kaars te laten bedrukken met een tekst, misschien hebben jullie wel een bepaalde tekst die jullie op de kaars willen zetten.

– Bloemen:
Had jouw dierbare een favoriete soort bloem? Verwerk deze bloem in het bruidsboeket of plaats deze bloem ergens anders op de trouwlocatie.

– Muziek:
Wat was jouw dierbare zijn of haar favoriete lied? Misschien dat jullie dit lied kunnen afspelen tijdens voor of na de ceremonie.

– Ballonnen:
Dit ritueel gebeurt steeds vaker. Het bruidspaar laat samen met alle genodigden een ballon los na de ceremonie. Je zou een kaartje aan de ballon kunnen doen of gewoon alleen een ballon. Het geeft een geweldig beeld op het moment dat alle ballonnen worden los gelaten. Dit kun je ook met andere voorwerpen doen. Zo doen mensen die op het strand trouwen vaak het gooien van schelpen. Alle genodigden krijgen een schelp en met zijn alle gooi je de schelpen in de zee. Er zit niet eens zo zeer een bepaalde gedachten achter deze activiteit maar het is enorm leuk om te doen.