Zitplaatsen tijdens de ceremonie

Zitplaatsen tijdens de ceremonie. Misschien willen jullie wel dat mensen op een bepaalde plek gaan zitten. Wie zit waar?

Plaatsaanwijzers
Je kunt altijd iemand aanwijzen als plaatsaanwijzer. Hij of zij laat de gasten dan precies weten wie waar mag gaan zitten. Vaak is het zo dat de wat oudere mensen vooraan zitten. Ook mensen die in een rolstoel zitten, zitten meestal vooraan. Op de tweede rij komen de ouders te zitten en vervolgens de rest van de gasten. Een plaatsaanwijzer is enorm handig. Zo houdt je goed overzicht over de mensen en weten de mensen waar ze kunnen gaan zitten. Als je heel weinig mensen hebt uitgenodigd is een plaatsaanwijzer niet zo zeer nodig.

Naamkaartjes
Vind jij een plaatsaanwijzer een beetje overbodig of wil je het liever op een andere manier doen? Dan kun je ook altijd nog gebruik maken van naamkaartjes. Leg op iedere plek een kaartje neer met de naam van degene die daar moet gaan zitten. Zo heeft iedereen als nog zijn vaste plekje en heb je ook een duidelijk overzicht.

Geen vaste plekken
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het jullie niet zoveel uitmaakt wie waar zit. Dan kun je de gasten gewoon zelf een plekje laten zoeken om te gaan zitten. Het is maar net hoe jullie het willen hebben! Die keuze is helemaal aan jullie.

Scheidingen
Is het zo dat er bij jou in de familie een aantal scheidingen tussen zitten? Bijvoorbeeld jouw ouders of andere gasten? Dan is het misschien wel goed om hier even over na te denken. Als ze bijvoorbeeld niet goed met elkaar m kunnen gaan is het niet verstandig ze naast elkaar te zetten. Dan kun je de één aan de linkerkant laten zitten en de ander aan de rechter kant. Het is verstandig om hier van te voren even over na te denken. Kunnen deze mensen wel gewoon met elkaar om gaan dan is er natuurlijk geen enkel probleem. Het is maar net hoe de situatie bij jullie familie en vrienden is.