Voor de tweede keer trouwen

Een deel van de huwelijken eindigen met een scheiding. Daarom is het tegenwoordig helemaal niet raar als stellen voor de tweede keer trouwen. Maar wat komt er precies bij kijken als je voor de tweede keer of meerdere keer trouwt? Hier een aantal punten op een rijtje.

De tweede keer, maar helemaal anders
Een voordeel voor de tweede of misschien wel derde keer trouwen is dat je alles wat je niet beviel bij het vorige huwelijk nu helemaal anders kunt doen. Denk hierbij aan de trouwjurk, het diner, het feest, de muziek, de locatie of de bruidstaart. Ga eens goed bij jezelf na wat je liever anders had gehad en overleg dit met elkaar.

Ex-partners en kinderen
Wanneer jullie de gastenlijst aan het maken zijn bedenk dan goed voor jezelf of je je ex-partner erbij wilt hebben. Misschien is de scheiding wel heel rot gelopen en is het niet verstandig om je ex-partner uit te nodigen. Maar misschien heb je wel gewoon een goede band met je ex-partner en is het geen enkel probleem op hem of haar uit te nodigen. Waar jullie ook goed rekening mee kunnen houden is met kinderen die uit een andere relatie komen. Kinderen worden graag betrokken bij het huwelijk. Als je nog een goede band hebt met je ex-partner en jullie hebben samen kinderen is het verstandig om zowel de kinderen als je ex-partner uit te nodigen. Je zult zelf niet veel tijd hebben om constant op de kinderen te letten.

Weduwenaar of weduwe
Ben je weduwenaar of weduwe en ga je opnieuw trouwen? Misschien is dat wel een perfecte tijd om een periode van verdriet af te sluiten. Het komt vaak voor dat een weduwenaar of weduwe haar overleden partner toch op één of andere manier wil betrekken bij het huwelijk. Dat is natuurlijk mogelijk. Hier zijn verschillende manieren voor maar het is belangrijk dat jij je er goed bij voelt. Het is helemaal niet gek om je overleden partner bij je nieuwe huwelijk te betrekken. Het is zelfs een mooi symbool om te laten zien dat je hem of haar nooit zult vergeten. Misschien geeft het je wel erg veel steun als de ouders van je overleden partner ook aanwezig zijn. Waarschijnlijk hebben jullie al jaren lang contact met elkaar. Ze zijn toch een belangrijk deel van jouw leven geweest. Betrek ze bij je nieuwe huwelijk, dat zullen ze zelf wellicht ook fijn vinden. Onthoud wel dat niets moet. Het is jullie huwelijk en jullie maken zelf de keuzes. Voelen jullie je er fijn bij dan kun je ze uitnodigen, is dit niet het geval dan hoeft het niet. Stem alles op jullie persoonlijke wensen af.

Locatie van het huwelijk
Hebben jullie al een perfecte locatie voor jullie huwelijk? Het kan erg handig zijn om de locatie van het vorige huwelijk te vergelijken met de nieuwe locatie. Misschien was de vorige locatie wel een heel onhandige locatie en zie je dat nu niet meer zitten. Je kunt alles wat de vorige keer fout is gegaan nu verbeteren. Willen jullie in de kerk trouwen? Dan is dat vaak geen probleem. Heeft het eerste huwelijk niet plaats gevonden in de kerk en willen jullie dit nu wel graag dan kan dat. Heeft het vorige huwelijk al wel in een kerk plaats gevonden en willen jullie nu weer in een kerk trouwen? Dan moeten jullie even contact opnemen met de desbetreffende kerk. De ene kerk heeft er geen problemen mee maar sommige kerken staan dit niet toe.