Rolverdeling op de bruiloft

Iedereen heeft zo zijn rol op de bruiloft. De een doet dit en de ander doet dat. Maar welke belangrijk rollen heb je eigenlijk allemaal op een bruiloft?

Een ceremoniemeester
Dit is een persoon die eigenlijk alles regelt voor en op de grote dag. Je kunt een ceremoniemeester wel vergelijken met een weddingplanner. Het is echter niet verplicht om zo’n ceremoniemeester aan te wijzen of te nemen. Het is maar net wat jullie prettig vinden.

Bruidsmeisjes en bruidsjonkers
De bruidsmeisjes of bruidsjonkers staan de hele dag aan de zijde van het bruidspaar. Meestal krijgen zij taken om te helpen bij het aankleden en dergelijke.

Getuigen
De getuigen zijn belangrijke personen op de bruiloft. Zij zorgen er natuurlijk voor dat het huwelijk rechtsgeldig wordt. Er kunnen maximaal vier de getuigen worden uitgekozen.

Bruidskinderen
Vinden jullie het leuk om bruidskinderen te hebben op de bruiloft? Je kunt ze taken laten doen zoals bloemblaadjes strooien. Ook zou je ze de ringen kunnen laten aangeven.

Gastheer of gastvrouw
Jullie zouden een gastheer of gastvrouw in kunnen huren maar ook weer iemand kunnen aanwijzen uit jullie vriendengroep of uit jullie familie. Een gastheer of gastvrouw kan jullie helpen met allerlei verschillende zaken.

Chauffeur
Jullie hebben natuurlijk een chauffeur nodig die jullie vervoert naar de locatie(s). Je kunt er voor kiezen iemand in te huren van het bedrijf waar je de auto ook vandaan hebt maar je kunt ook een goede vriend of familielid uitkiezen. Dit hoeven niet zo zeer mannen te zijn maar het kan ook een vrouw zijn! Vrouwen kunnen ook autorijden.

Door hulp in te schakelen van meerdere mensen krijgen jullie meer de gelegenheid om extra te genieten van jullie bruiloft en niet na te hoeven denken over wat er allemaal geregeld moet worden. Ideaal natuurlijk!