In 3 stappen het juiste trouwpak kiezen

Het kiezen van je trouwpak is niet eenvoudig. Daarom delen we in dit artikel onze 3 tips voor het kiezen van het juiste trouwpak. De bruid mag stralen, maar de bruidegom ook! Kleur, snit, stijl: we vertellen je alles. Lees snel verder!

Stap 1. De persoonlijkheid van de bruidegom

Wie ben ik? Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen voordat je op zoek gaat naar het ideale trouwpak. Laat die tradities en clichés maar even voor wat ze zijn. Je moet een outfit vinden die bij je past, in overeenstemming met je persoonlijkheid en die van je partner, zonder je maar een seconde zorgen te hoeven maken over de rest. Trouwpakken met vlinderdas, stropdas, bretels of een colbert: jij bepaalt.

Stap 2. Het trouwpak

Voor de keuze van het kostuum zijn er meerdere mogelijkheden: het tweedelig pak, driedelig pak of een smoking. Natuurlijk kun je ook comfortabel casual gekleed gaan door geen kostuum te dragen, maar we adviseren dan wel om het geheel netjes te maken met een wit overhemd.

Waar het tweedelige pak niet als strikt formeel wordt gezien, geldt dit wel voor het driedelige pak. Bij laatstgenoemde kostuum draag je een vestje of gilet onder het trouwpak. Veel bruidegoms vinden het klassieke pak nog steeds een veilige keuze.

De smoking is een chique keuze, en staat vooral bekend om de revers. Kies bijvoorbeeld voor een recht zwart model of een blauw jasje over een wit overhemd en een vlinderdas in James Bond-stijl. Wij geven de voorkeur aan een mooie riem en leren schoenen.

Het trouwpak

Stap 3. Huren of kopen?

Een trouwpak huren kan om verschillende redenen interessant zijn. Als je een kostuum huurt, weet je zeker dat je het één keer zult dragen. Daarbij bespaar je op de aanschaf van een trouwpak in de winkel, maar draag je op de belangrijke dag wel een trouwpak van hoge kwaliteit. Een pak dat je misschien anders niet had kunnen betalen, als je het in de winkel had gekocht. Succes!