Risico bij de Aanschaf van een Trouwjurk Onderschat

Risico’s aanschaf bruidsjurk of trouwjurk vaak onderschat, een onderzoek toont aan: ‘Teleurstelling onder aanstaande bruiden aanwezig’

Maar liefst 70 procent van de aanstaande bruiden in Nederland geeft een kwart van het huwelijksbudget uit aan haar droomjurk.

De doelgroep onderschat echter de risico’s die bij een van de meest emotionele en relatief dure aankoop van hun leven komen kijken op bijvoorbeeld het gebied van aanbetalingen, annuleringen, levertijden, leveringen, vervoer en bijvoorbeeld garanties.

Een CBW-erkende bruidsmodewinkel komt hierin tegemoet, waardoor de kans op teleurstellingen nog maar klein is.

De cijfers op een rij

Onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door Kien in opdracht van CBW-erkend toont aan dat ruim acht op de tien bruiden maximaal vijf dagen besteedde aan het vinden van de trouwjurk van hun dromen.

Bijna één op de tien had na aanschaf spijt van de keuze van een trouwjurk : te snel gekocht, te simpel of het resultaat viel bijvoorbeeld tegen.

De helft van de ondervraagde bruiden noemde het financiële plaatje de grootste stressfactor bij een huwelijk, terwijl slecht 8 procent bang is dat een bruidsmodezaak failliet gaat nog voordat de jurk is geleverd. En stel dat dit gebeurt, dan weet 32 procent van de ondervraagden niet wat ze in dat geval moeten doen.

Ook blijkt dat maar liefst zeven op de tien de jurk niet bij een CBW-erkende zaak heeft gekocht of niet weet of de winkel daarbij is aangesloten.

Drie extra CBW-garanties

CBW-erkend is een garantieregeling voor woon- en bruidsmodewinkels. Wie zaken doet bij een CBW-erkende bruidsmodewinkel is verzekerd van een drietal extra garanties bovenop de wettelijke garanties. Hierdoor zijn consumenten extra goed beschermd en zeker van hun aankoop.

De drie garanties zijn een aanbetalingsgarantie, onpartijdige klachtenafhandeling en 14 dagen recht op herkeuze. De garantieregeling wordt alleen verleend aan winkels die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail non-food.

De feiten en cijfers in beeld

trouwjurk1