Het perfecte onder-shirt voor je trouwpak

Op je trouwdag wil je jezelf natuurlijk helemaal goed voelen. Je sokken moeten goed zitten, je schoenen moeten niet te krap zijn en ook je trouwpak moet helemaal lekker zitten. Daarnaast wil je er ook nog eens op je best uitzien. Doordrukkende naden, lijnen van kleding en andere oneffenheden kunnen op deze grote dag dus niet door de beugel. Nu lijkt het een gemakkelijke taak: je pakt een wit T-shirt uit de kast en trekt het onder je pak aan. Maar zo gemakkelijk is het helaas niet altijd. Als je T-shirt niet lekker zit, zal dit je de hele dag afleiden. Of wat als het shirt nu net te dik is en je heftig begint te zweten? Met deze tips kies jij het perfecte onder-shirt voor je trouwpak!

Het T-shirt mag niet zichtbaar zijn
Vroeger droegen mannen vaak gewoon een simpel wit hemd onder het pak. Maar de moderne man draagt al enige tijd geen witte hemdjes meer. Gelukkig zijn er ook T-shirts op de markt die bij uitstek geschikt zijn om onder een pak te dragen. Een T-shirt met een extra lage V-hals bijvoorbeeld, of heren T-shirts van bamboe zijn helemaal niet zichtbaar onder een pak.

Het T-shirt moet vooral comfortabel zijn
Een T-shirt dat net niet helemaal lekker zit kan je de hele dag afleiden. Dat jeukende kaartje of net wat te strak zitten mouwtjes zouden je maar afleiden van je geloften. Kies dan ook voor een T-shirt dat comfortabel zit. T-shirts van bamboe stof zijn bijvoorbeeld zo comfortabel dat je niet eens voelt dat je ze aanhebt. Daarnaast zijn ze ook nog eens ongelooflijk luchtig en vangen ze 70 procent meer vocht op dan dat andere materialen doen. Zo voorkom je ook nog eens de kans op ernstige zweetoksels of een muffe, onaangename lichaamsgeur.

Ga specifiek op zoek naar het juiste materiaal
Net als bamboe textiel zijn er ook andere stoffen die zweten en andere onaangenaamheden verminderen. Het onder-shirt van je trouwpak mag dus ook zeker van het juiste materiaal zijn. Het beste is om een T-shirt van katoen, bamboe of zijde aan te schaffen. Deze materialen voelen prettig aan en nemen veel vocht op.

De vorm van het T-shirt
Een T-shirt met een ronde hals ziet er een stuk minder net uit dan een T-shirt met een diepe V-hals. Van een T-shirt met V-hals weet je namelijk zeker dat het nooit boven je pak uit zal kunnen komen.

Tip: Ga je het uiteindelijke trouwpak passen? Pas het dan met het onder-shirt dat je op de uiteindelijke dag wilt gaan dragen. Zo weet je of je de juiste keuze hebt gemaakt.