Halloween thema

Vinden jullie Halloween ieder jaar weer een leuk feest? Dan kun je natuurlijk ook je bruiloft in griezel sfeer doen.

Halloween
Halloween is een feestdag dat vooral in Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en Ierland gevierd wordt. Maar dat hoeft jullie helemaal niet tegen te houden om jullie bruiloft in Halloween stijl te vieren.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen bij huizen aan als het donker is. De huizen zijn vaak versierd met pompoenen en lichtjes. Als er wordt open gedaan zeggen de kinderen: ‘trick or treat’. De bewoners geven de kinderen snoep en vervolgens gaan de kinderen weer naar een ander huis. Het lijkt een beetje op 11 november alleen gaan kinderen dan niet verkleed en zingen ze een liedje. De overeenkomst tussen Halloween en Sint-Maarten is dat kinderen snoep ophalen.

Kleuren
Er zijn een aantal kleuren als het gaat om Halloween. Deze kleuren staan ook allemaal ergens voor. Het is daarom ook erg leuk om de kleuren te verwerken op de bruiloft. Het gaat om de volgende kleuren:
– zwart: dood, nacht, heksen, zwarte katten, vleermuizen, vampieren
– oranje: pompoenen, herfst, de verkleurde bladeren, vuur
– paars: nacht, het bovennatuurlijke, mystiek
– groen: goblins, monsters
– rood: bloed, vuur, kwaad
– blauw: water, lucht

Trouwjurk en trouwpak
Halloween staat bekend om zijn donkere kleuren. Dit kun je dus goed verwerken in de kleding die jullie gaan dragen. Zo kun je als bruid zijnde een mooie zwarte jurk kiezen en als bruidegom gewoon een zwart pak. Verwerk ook wel veel de kleur oranje in de locatie en in jullie kleding anders zal het te zwart worden.

Je kunt een dress-code instellen voor de gasten. Vraag of ze in het zwart willen komen met oranje tinten of iets dergelijks. Misschien willen jullie wel opvallen en vraag je om iedereen in het wit te laten komen zodat jullie er uitspringen in het zwart. Deze keuze ligt helemaal in jullie handen.

Decoratie
Halloween staat bekend om zijn pompoenen. Dit kun je leuk combineren met de locatie. Ook kun je slingers ophangen. Hoe jullie de locatie willen versieren kun je natuurlijk zelf bepalen.

Het zal gemakkelijk zijn om huwelijks bedankjes te maken. Je zou er bijvoorbeeld een spin aan kunnen hangen of iets dergelijks als versiering. Bij Halloween hoort toch wel een beetje dat drukke beeld. Veel decoratie en veel versieringen.