Bijzondere trouwlocaties

Iedereen heeft een andere voorkeur voor een trouwlocatie. De één wil het klein en bescheiden houden terwijl de ander het zo groot mogelijk aan wil pakken. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak en voorkeuren. Er zijn in Nederland toch wel een aantal trouwlocaties waar iedereen van droomt. Trouwen in een paleis of in een bijzonder kasteel bijvoorbeeld.

Paleis Het Loo
Paleis Het Loo beschikt over verschillende bijzondere locaties. Trouwen voor de wet op het paleis was in het verleden alleen bestemd voor leden van de Koninklijke Familie. Sinds kort mogen ook bruidsparen zonder blauw bloed elkaar het jawoord geven op Paleis Het Loo. Paleis Het Loo is een voormalig Koninklijk Paleis en Nationaal Museum gelegen aan de rand van de stad Apeldoorn bij de woonwijk Het Loo. Het paleis is eigendom van de Nederlandse Staat en behoort bovendien tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

Landgoed de Salentein
Op Landgoed de Salentein zijn drie prachtige locaties gevestigd. Huis de Salentein, de Dorsmolen en de Lindezaal. Huis de Salentein is een monumentaal pand dat sinds het voorjaar van 2010 is geopend voor het sluiten en vieren van huwelijken. Huis de Salentein beschikt in totaal over zeven ruimtes. Dit prachtige landgoed is gelegen in het Gelderse Nijkerk. In de 16e eeuw was Landgoed de Salentein nog een bescheiden boerderij die door de bewoners werd vergroot en verbouwd tot een hofstede. In de vier eeuwen daarna wordt de hofstede door vele andere bewoners verder verfraaid en uitgebreid. In 1965 werd het pand verkocht en verbouwd tot kindertehuis. Er zit dus enorm veel geschiedenis in dit landgoed en dat maakt het zo’n bijzondere locatie.

Slot Zeist
Slot Zeist is een ideale locatie voor een huwelijk dat gelegen is op één van de meest sprookjesachtige locaties van Midden-Nederland. Door de stijlzalen is dit slot een unieke locatie. Barokke beeldhouwwerken, kristallen kroonluchters, sierlijke schouwen en prachtige plafondschilderingen vormen een onderdeel van de historische inrichting. Slot Zeist werd in de zeventiende eeuw gebouwd als lustoord van Willen Adriaan. Hij was graaf van Nassau-Odijk. Met het ontwerp en het interieur introduceerde de ontwerper van het interieur, Daniel Marot, in Nederland de barok. De stijlzalen zijn geheel in tact gebleven en zijn vergelijkbaar met de interieurs van de Koninklijke paleizen. Door de jaren heen heeft Slot Zeist verschillende eigenaren gehad totdat Gemeente Zeist de uiteindelijke eigenaar werd.

Kasteel de Vanenburg
Dit prachtige kasteel is gelegen in het Gelderse Putten. Wat voornamelijk zo bijzonder aan deze locatie is, is de omgeving. Putten staat bekend om zijn groen en dat is ook op deze locatie goed te zien. Het kasteel beschikt over meerdere locaties. Het kasteel zelf, een serre, een restaurant, de Van Pallandtzaal, de Tuinzaal, een Groot Auditorium, de Oranjerie en het Koetshuis. De afgelopen eeuw is voor De Vanenburg uiterst bewogen geweest. Het kasteel was in gebruik als vakantiekolonie en als opleidingsschool Bescherming Burgerbevolking van de overheid. Door verval en moderniseringen dreigde het complex verloren te gaan. In 1996 nam de Vanenburg Group haar intrek in het pand. Zij brachten het kasteel terug in haar mooie oorspronkelijke staat.

Landgoed Stania State
Een prachtig landgoed dat gelegen is in het Friese Oenkerk. Door de ligging in het prachtige park is Stania State een mooie locatie voor een huwelijk. De besloten ligging en het vele groen om de locatie heen maakt het bijzonder. Bovendien is er een mogelijkheid tot mooie bruidsfoto’s op de locatie zelf. Op de kaart van Tytjerksteradeel van Schotanus van 1664 wordt Landgoed Stania State als een vernietigde edele state aangemerkt. Hieruit kan worden opgemaakt dat waarschijnlijk al in de 16e eeuw op deze plaats een state, omringd door een gracht, aanwezig was. De tuin werd ontworpen door Johann Hermann Knoop.

Kasteel Heeswijk
Voor mensen die een sprookjes huwelijk met een tintje van Harry Potter willen is dit de perfecte locatie. In Noord-Brabant bevindt zich namelijk het Kasteel Heeswijk. Het kasteel behoort tot de meest karakteristieke historische locaties van Nederland. Per jaar zijn er meer dan honderd stellen die in het kasteel willen trouwen. Het kasteel beschikt ook nog over meerdere locaties namelijk:
– De Keldergewelven
– Het Koetshuis
– De Ridderzaal
– De Salon

Hoeve Sparrendam
Hoeve Sparrendam is gelegen in het Gelderse Hoevelaken. Deze locatie is een heel andere locatie als de vorige genoemde locaties. Toch is deze locatie het zeker waard om tussen de bijzondere locaties te staan. De omgeving rondom de locatie is erg mooi en groen. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden tot mooie trouwfoto’s. Ook is er veel ruimte op de locatie zelf om bijvoorbeeld het feest buiten te doen. De ruimte om de locatie heen biedt vele mogelijkheden voor zowel kleine groepen als voor grotere groepen. Hoeve Sparrendam is een officiële trouwlocatie. Het bruidspaar zal verbonden worden door de ambtenaar van de burgerlijke stand in de Burcht. Dit is een prachtig bouwwerk met mooie stenen en vensterramen. Dit geeft dan ook een erg intieme en romantische sfeer. Geniet dus samen met al jullie vrienden en familie op deze prachtige locatie.