Het perfecte trouwalbum

Een trouwalbum is het voorwerp dat jullie nog jaren lang zal doen herinneren aan de grote dag. Daarom moet het trouwalbum ook wel helemaal op en top zijn. Hier een aantal tips en ideeën voor het perfecte trouwalbum.

Welke foto’s moeten er in komen?
Dit is misschien wel het lastigste onderdeel. Je hebt zoveel foto’s en nu moet je er een aantal uitkiezen die in het trouwalbum komen. Maar welke moet je nou kiezen? Vaak is het zo dat het geen dat als eerst in je op komt meestal de goede keus is. Dit kun je ook gebruiken bij het uitkiezen van de foto’s. Ga alle foto’s langs en stel drie stapeltjes voor jezelf op. Een ja, nee en twijfel stapel. Ga alle foto’s langs en blijf vooral niet te lang hangen bij één foto. Bij foto’s waar je gelijk het gevoel krijgt ja die gooi je op de ja stapel.

Het kan ook zo zijn dat je bepaalde foto’s niet zo heel mooi vind en dat je een nee gevoel krijgt, deze gooi je dan op de nee stapel. En als je nog twijfelt over bepaalde foto’s leg je ze op de twijfel stapel. Uit eindelijk blijft er dan een bepaalde selectie over die je er zeker weten in wil hebben, die je er niet in wil hebben en waar je nog over twijfelt. De twijfel stapel ga je voor de tweede keer langs en zo zal er weer een ja en nee stapel ontstaan.

Welke stijl krijgt het album?
Tegenwoordig kun je fotoalbums in allerlei soorten stijlen doen. Modern waar alles heel netjes strak bij staat, klassiek met veel grijs en zwart, kleurrijk, streepjes, ruitjes en ga zo maar door. Bedenk goed wat voor soort stijl jullie willen en of het bij de foto’s past. Als jullie veel zwart wit foto’s hebben en er een bom van kleuren tegen aan gooit kan dit wat raar gaan zien. Bij zwart wit foto’s past een klassieke of moderne stijl heel mooi. Het is maar net waar jullie van houden en wat jullie mooi vinden. Misschien maken jullie er wel een hele persoonlijke stijl van door bijvoorbeeld tekst bij foto’s te schrijven.

Begin er op tijd mee
Het uitzoeken van foto’s, het uitzoeken van een album, teksten en andere ideeën en het uitwerken van het fotoalbum neemt veel tijd in beslag. Daarom is de gouden tip, begin er op tijd mee! Naast tijd kost het ook veel aandacht. Besteed al je aandacht er aan zodat het helemaal op en top is en naar wens. Het zal een belangrijk onderdeel zijn en ook later nog bijzonder zijn om er door heen te bladeren.