Bruidsfoto ‘s

Bruidsfoto ’s zijn de perfecte herinnering aan een trouwdag. Ze brengen je weer helemaal terug in de tijd en je krijgt wellicht hetzelfde gevoel weer terug als op het moment zelf. Maar waar moet je nou opletten als je foto’s gaat maken en een fotograaf gaat zoeken?

Kosten
De richtprijs van een fotograaf voor een trouwprijs ligt rond de €1100,-. Ook hangt de prijs af van jullie wensen. Special effects, een trouwalbum, hoe lang moet de fotograaf aanwezig zijn etc. zijn allemaal factoren die de prijs beïnvloeden. Door bruidsfotografen te vergelijken kan je veel kosten besparen, de prijzen kunnen namelijk erg uiteenlopen. Vraag altijd naar voorbeelden van eerder werk van de bruidsfotograaf zodat je een idee en gevoel krijgt van de stijl van de fotograaf. De stijl moet jullie natuurlijk wel aanspreken.

Klik met de fotograaf
Het is belangrijk dat je een bepaalde klik hebt met je fotograaf. Hij of zij zal waarschijnlijk toch de hele dag bij jullie zijn en maakt een groot deel uit van jullie grote dag. Als jullie je niet comfortabel voelen bij de fotograaf zullen de foto’s ook minder mooi worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je dus geen klik hebt met de fotograaf ga dan verder op zoek naar een andere fotograaf.

Locatie van de foto’s
Ieder stel kiest van te voren een locatie uit om de foto’s te maken. Jullie kiezen deze locatie met een bepaalde reden. Wie weet hebben jullie elkaar daar wel voor het eerst ontmoet of ben je daar ten huwelijk gevraagd. Daarom is het belangrijk dat niet alleen jullie maar de omgeving ook goed op de foto staat.

Natuurlijke foto’s
Het kan zo zijn dat één van jullie of jullie beide een beetje zenuwachtig worden van de camera. Probeer eigenlijk te vergeten dat er een camera is. Anders zullen ze foto’s heel gemaakt over komen. Laat je emoties gaan en wees natuurlijk. Lach omdat je moet lachen als je je man of vrouw aan kijkt, of kijk verrast als je je verrast voelt. Geniet van het moment en denk de camera weg.

Afmelding van de fotograaf
Het kan natuurlijk gebeuren dat de fotograaf op de dag zelf nog afzegt omdat hij of zij bijvoorbeeld ziek is. Het kan daarom verstandig zijn om een back-up plan te hebben. Vraag desnoods nog een andere fotograaf of die in geval van nood wil komen. Misschien hebben jullie wel vrienden of familie die goed zijn in fotograferen. Dan kan dit natuurlijk ook een oplossing zijn.