Gehandicapt en trouwen?

Voor iedereen is de trouwdag een prachtige dag. Een prachtige jurk, een mooi trouwpak, die perfecte bruidsfoto’s en niet te vergeten die stoere auto. Maar wat nu als één of jullie beide gehandicapt zijn of een beperking hebben, misschien wel in een rolstoel zitten? Dit komt vaak voor en er zijn veel oplossingen voor gevonden.

De locatie
Het is belangrijk dat je goed rekening houdt met zoiets als het gaat om de locatie. Als één van jullie of jullie beide in een rolstoel zitten dan moet het mogelijk zijn om overal heen te kunnen op de locatie. Jullie moeten je vrij kunnen bewegen zonder dat je bijvoorbeeld steeds drempels over moet. Het moet een rolstoel vriendelijke locatie zijn.

Ook is het erg belangrijk dat je meerdere keren bij de locatie langs gaat om te kijken of alles geregeld is en rolstoel vriendelijk is. Vaak zijn het de kleine dingetjes die over het hoofd worden gezien maar toch erg lastig kunnen zijn. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jullie optimaal kunnen genieten van jullie grote dag.

Trouwjurk of trouwpak
Ben jij een aanstaande bruid en zit jij bijvoorbeeld in een rolstoel? Geen zorgen! Ook jij kan de perfecte trouwjurk aan. Wel is het erg belangrijk dat de jurk die je kiest goed en comfortabel zit. Het beste is om te kiezen voor een A-lijn model. Dit model is aan de bovenkant wat smaller en loopt aan de onderkant iets wijder uit. Maak je geen zorgen, er zijn ongelooflijk veel jurken met een A-lijn.

Ben jij een aanstaande bruidegom en zit jij bijvoorbeeld in een rolstoel? Ook jij hoeft je geen zorgen te maken. Nog steeds kun je met je prachtige pak de prins van de dag zijn. Er moet goed worden gekeken naar het pak en vooral zijn de maten erg belangrijk. Vaak wordt zo’n trouwpak op maat gemaakt. Misschien is het trouwkostuum in dit geval nog wel lastiger dan een trouwjurk. Als je bij een normaal pak gaat zitten dan bolt het op en er kunnen vouwen in het pak gaan zitten. Dit is natuurlijk erg zonde. Heb jij al een zaak gevonden waar je je pak wilt kopen? Vraag dan naar de mogelijkheden en laat een pak op maat maken. De mensen in zo’n zaak weten heel goed waar ze mee te maken hebben en hebben er natuurlijk het meeste verstand van. Ook voor de bruidegom geldt dat het pak comfortabel moet zitten.

De openingsdans
Of je nou in een rolstoel zit of niet het is altijd mogelijk om een moderne openingsdans te doen. Natuurlijk moet het wel op elkaar aangepast worden maar dat is verder helemaal geen probleem. Zit één van jullie in een rolstoel? Dan kan de ander gewoon blijven staan. Wel is het dan handiger om een langzame dans te doen. Zit de bruidegom in een rolstoel dan kan de bruid natuurlijk ook gewoon op schoot gaan zitten bij de bruidegom. Het zal misschien even oefenen zijn maar het is zeker mogelijk om een mooie openingsdans te doen.

Trouwvervoer
Iedereen wilt natuurlijk een spetterende entree maken. Dit gebeurd dan ook met mooie en luxe auto’s. Zit één van jullie of jullie beide in een rolstoel dan is het natuurlijk niet mogelijk om als trouwvervoer een Twingo te kiezen. Wel blijven er veel andere opties over. Je wilt ook niet in een saai busje aankomen. Denk daarom aan een extra grote limo, of een oud en authentiek busje. Ook hiermee kun je een spetterende entree maken!