Catering

Keuze voor cateringbedrijf
Je kan er voor kiezen om een locatie inclusief catering te huren. Het is ook een optie om een cateringbedrijf en locatie apart (in) te huren. Sommige bruidsparen kiezen er voor om zelf de catering te regelen. Er komt veel bij kijken als je de catering zelf wilt gaan verzorgen. Je moet met veel dingen rekening houden. Zal iedereen wel de gerechten lusten die je wilt gaan maken? Het regelen van je eigen catering vergt ook veel tijd en inspanning. Als je voor een cateraar kiest hoef je je over de bereiding niet druk te maken.

Als je een klein budget hebt kun je een één of twee gangen menu nemen. We raden je wel aan om een aantal offertes op te vragen bij verschillende cateraars. Op deze manier kun je de offertes met elkaar vergelijken en de beste er uit kiezen. Wanneer je een offerte aanvraagt bij een cateringbedrijf krijg je meestal de prijs per persoon. Je moet dus het bedrag dat je wilt uitgeven delen door het aantal gasten die komen. Het komt wel eens voor dat je sommige gasten alleen voor de kerkdienst uitnodigt en niet voor het bruiloftsfeest.

De gerechten
Je kan je trouwdag helemaal zelf plannen en dus ook zelf bepalen of je avondeten of een lunch wilt serveren. Wanneer je een klein budget hebt kun je er voor kiezen om alleen hapjes te serveren. Je kunt over een aantal dingen nadenken als je kiest voor het avondeten. Een voorbeeld is dat het leuk is al het avondeten past bij het eventueel gekozen thema bruiloft. Daarnaast kun je de overweging maken of je een voorgerecht en/of een nagerecht wilt serveren. Je kunt ook gerechten uit de buitenlandse keuken kiezen zoals Franse, Italiaanse of Spaanse gerechten. Er zijn in ieder geval talrijke verschillende soorten gerechten.

Buffet of serveersters
Als je een klein budget hebt voor de catering kun je het beste kiezen voor een buffet. Bedienend personeel kost een hoop geld. Er kunnen wel een aantal nadelen ontstaan waneer je voor een buffet kiest. Het kan voorkomen dat alle mensen tegelijk zullen opstaan waardoor er een lange rij ontstaat. Meestal zijn er ook een aantal personen die meer op hun bord scheppen dan de bedoeling is. Dit kun je voorkomen door iemand achter de buffettafel te plaatsen die het eten opschept. Je kan de gerechten ook splitsen. Bijvoorbeeld alle visgerechten bij elkaar en alle vegetarische gerechten bij elkaar. Op deze manier kun je de rijen verkleinen. Zorg ook dat het buffet bijgevuld wordt zodat de rij niet nog groter wordt. Het is ook handig als je rekening houdt met wat gasten eventueel wel en niet lusten. Er kunnen ook gasten zijn die vegetarisch zijn of geen vis lusten. Die gasten moeten natuurlijk ook eten. Het is handig om een lijst te maken met hoeveel personen vegetarisch zijn. Deze lijst moet je dan doorgeven aan de cateraar zodat hij er rekening mee kan houden.

Drank en drinken
Veel cateraars weten ongeveer wel hoeveel drank en drinken per persoon gedronken wordt. Ze werken meestal ook met het Hollands Drankenbuffet. Dat wil zeggen bier, jenever, port, sherry, martini. Je hoeft je natuurlijk niet exact aan deze lijst met dranken te houden. Je kan ook andere dranken toevoegen of wijzigen. Hierdoor stijgt de prijs van het drankenbuffet meestal wel. Je wilt natuurlijk niet dat je gasten dronken achter het stuur kruipen of dat ze te veel drinken waardoor je problemen krijgt. Dit kun je voorkomen door een paar uur voor de afsluiting te stoppen met het schenken van alcohol.

Checklist

Budget
Je kunt het te besteden bedrag om meerdere manieren berekenen. Door bijvoorbeeld de verwachte prijs per persoon keer het aantal gasten te doen of anders door het totale verwachte budget te delen door het aantal gasten.

Keuze maaltijd
Je moet een keuze maken welke maaltijd je gaat serveren en natuurlijk welke gerechten je gaat kiezen.

Hoeveel gangen menu
Als je voor het avondeten kiest moet je beslissen hoeveel gangen je gaat serveren. Dit is natuurlijk weer afhankelijk van je budget.

Speciale gerechten
Er zijn meestal een aantal gasten die vegetarisch zijn of die door andere omstandigheden (bijvoorbeeld geloof) bepaalde dingen niet mogen eten. Voor deze personen kun je andere gerechten laten maken.

Cateraars op Trouwperfect
Bij Trouwperfect zijn een groot aantal cateraars aangesloten. Wanneer je een opdracht op onze website plaatst wordt deze opdracht direct naar de cateraar uit jouw provincie gestuurd. Twijfel niet en plaats een opdracht en kijk wat de cateraar jou kan aanbieden.