Seychellen – Huwelijksreis

De Seychellen bestaat uit een groep van liefst 115 eilanden in de Indische Oceaan. De eilandengroep ligt ten noorden van Madagaskar in Afrika. Je vindt er prachtige witte stranden, palmbomen, azuurblauw water en rust. Alles wat je je voorstelt bij een tropische huwelijksreis.

Wat is er te doen op de Seychellen?
Op de eilanden Mahé, La Digue en Praslin vind je de meeste bezienswaardigheden. Mahé is het grootste eiland met 72.000 inwoners en heeft 68 palmstranden. Op Mahé is het leuk om met een gehuurde auto rond te toeren of te wandelen. Met veel unieke planten- en dierensoorten een unieke belevenis. Lekker luieren op één van de stranden is natuurlijk ook niet mis.

Palmeiland Praslin is qua oppervlakte vier keer kleiner dan Mahé en door het geringere inwonersaantal wat relaxter dan Mahé. Praslin bestaat voor een groot deel uit bossen. Zo vind je daar het natuurgebied Vallée de Mai, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een prachtig natuurpark om te bezoeken. Voor de kust van Praslin zwemmen bovendien bijna 1000 verschillende vissoorten. Voor duikers een heus paradijs.

La Digue is nog iets kleiner en weer wat rustiger. Op dit eiland zijn slechts tien auto’s, waardoor fietsen erg populair zijn. Het eiland wordt ook wel het fietseiland genoemd. Op de verschillende eilanden zijn verschillende watersportmogelijkheden. Je kunt er duiken, snorkelen of boottochten maken. Wat de huwelijksreis vooral leuk maakt zijn de excursies en verblijven naar en op andere eilanden. Dat zogenaamde island hopping kun je doen door middel van een boot of (mini)vliegtuig. Overigens zijn van de 115 eilanden er maar een aantal bewoond.

De hotels op de eilanden zijn erg luxe en wanneer jullie uit eten willen kun je altijd terecht in de luxueuze hotelrestaurants. Op de eilanden zelf kun je uit eten bij Creoolse, Japanse of Chinese restaurants. Op de Seychellen vind je overigens geen massatoerisme. De overheid heeft de groei van de toerisme namelijk beperkt. Per jaar worden de eilanden door maximaal 100.000 toeristen bezocht.

Historie en inwoners
Vasco da Gama ontdekte de Seychellen in 1501. Daarna waren de eilanden lange tijd onbewoond. Van 1756 tot 1794 was het een Franse kolonie tot de Seychellen in 1794 in Britse handen kwam. Onder de Britten werd het in de 19e eeuw al een geliefde vakantiebestemming. Sinds 1976 is de eilandengroep met in totaal 87.476 inwoners onafhankelijk. De hoofdstad Victoria heeft een kleine 25.000 inwoners. 90% van de bewoners zijn donkergekleurd en stammen af van slaven uit Afrika of van migranten uit Europa, India en China. De Creoolse taal wordt door zo’n 96% van de bevolking gesproken. Veel mensen kunnen zich er ook verstaanbaar maken in het Frans of Engels. De Seychellen zijn over het algemeen veilige eilanden.

Klimaat
Door het warme klimaat kunnen de Seychellen geheel het jaar bezocht worden. De temperatuur ligt er tussen de 24 en 32 graden. Van juni tot september is het er redelijk droog. Het regenseizoen is van december tot maart. De meeste regen valt in de maanden januari en februari.

Kortom
Zijn jullie op zoek naar een exotische strandvakantie, luxe en rust dan zijn de Seychellen de bestemming voor jullie huwelijksreis. Voor paren die van duiken en snorkelen houden is het ook zeker een aanrader. Een huwelijksreis is op paradijselijk mooie Seychellen door alle luxe echter niet goedkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *