Welk bruidsboeket bij welk figuur?

Het is belangrijk bij het uitkiezen van een bruidsboeket dat het bij het figuur van de bruid past. Hier een aantal tips.

Een zandloper model
Een zandloper model ziet er als volgt uit:
– een smalle taille
– vrouwelijke heupen
– grote borsten

Dit figuur ziet er echt uit als een zandloper. Bovenaan wat breder, in het midden smal en onderaan ook weer iets breder. Bij een zandloper model is het goed om het effect op de taille of op de billen te leggen omdat de rest dan minder opvalt. Het voordeel aan zo’n figuur is dat je bijna alle jurken wel aan kunt. Bovendien is dit figuur ideaal qua bruidsboeket omdat er eigenlijk van alles bij past. Probeer dus gewoon eens een aantal dingen uit.

Een appel model
Een appel model ziet er als volgt uit:
– brede schouders
– een volle buik
– smalle benen
– een plat achterwerk
– grote borsten

Vaak kiezen mensen met een appel figuur voor een wat wijdere en vollere jurk omdat ze wat steviger zijn. Hierbij wordt afgeraden om een klein of rond boeket te nemen. Wat wel wordt aangeraden is een halvemaan boeket. Dit is een boeket dat bestaat uit één bijeengebonden bloem.

Een peer model
Een peer model ziet er als volgt uit:
– een smal bovenlichaam
– smalle schouders
– kleine borsten
– slanke taille
– brede heupen
– forse benen

Een aanrader is een rond boeket omdat dit goed staat in verhouding met het figuur. Driehoekige boeketten worden afgeraden omdat dat het effect zou leggen op het peer figuur. Iets wat je niet wilt.

Een lat model
Een lat model ziet er als volgt uit:
– smal figuur
– kleine borsten
– dunne benen

Bij dit figuur liggen de schouders en de heupen ongeveer op één lijn. Hier door past een rond boeket heel mooi omdat het effect dan op de ronde figuren wordt gelegd. En boeket dat lang of veel rechte vormen heeft wordt afgeraden omdat dan alles recht en lang is.